17 °C Argos, GR
25 Μαρτίου 2023

Κάλεσμα για Συντονισμό των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Κάλεσμα για Συντονισμό των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Με πρωτοβουλία του φοιτητικού συλλόγου ΣΤΕΦ Πάτρας και απόφαση για συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων Πληροφορικής και Νοσηλευτικής Τρίπολης και των Επιροπών Φοιτητών Μεσσηνίας και Λακωνίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/2 διαδικτυακή σύσκεψη για συντονισμό των ΦΣ και των φοιτητών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου ώστε να συζητηθεί το πώς θα οργανωθεί ο αγώνας το επόμενο διάστημα.

Στο κάλεσμα αναφέρεται:

….Η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει αξιοποιήσει τα 30 εκατομμύρια ώστε να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, ειδικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που από την αρχή της φετινής χρονιάς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις σε προσωπικό (διδακτικό, διοικητικό, καθαριότητας) και δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας των φοιτητών από την πανδημία.

Οι φοιτητές των πρώην ΤΕΙ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι έχουμε χορτάσει τα μεγάλα λόγια της τωρινής κυβέρνησης όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ στο κομμάτι των ανωτατοποιήσεων. Θυμόμαστε καλά τι αλλαγές έχουμε υποστεί στις σπουδές από το σχέδιο ΑΘΗΝΑ μέχρι σήμερα. Όλες αυτές οι αλλαγές πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήρθαν για να λύσουν τα τεράστια προβλήματα που είχαν οι σχόλες μας και να αναβαθμίσουν τις σπουδές μας όπως μπορεί να προβάλλονταν, αλλά ουσιαστική υποβάθμιση τους στην πράξη.

Η πραγματική στόχευση της κυβέρνησης είναι η κατηγοριοποίηση των πτυχίων, να βγάζουν δηλαδή απόφοιτους με πολλούς διαφορετικούς τίτλους σπουδών, άρα και με διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μπορεί κάθε επιχείρηση να διαλέγει αυτόν που τη συμφέρει κάθε φορά, συμπιέζοντας τα δικαιώματα όλων προς τα κάτω, όπως φανερώνεται και από την έκθεση Πισσαρίδη όπου προτείνεται η μετατροπή των πρώην ΤΕΙ σε τριετούς φοίτησης σχολές.

Ξέρουμε καλά ότι η κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα για την αναβάθμιση των σπουδών μας, για αυτό και κρατάει ένα χρόνο τώρα κλειστά τα πανεπιστήμια. Ως φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενώνουμε τις φωνές μας, συντονιζόμαστε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Διεκδικούμε να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Απαιτούμε να γίνουμε φοιτητές ξανά!

Ο νέος νόμος δεν θα εφαρμοστεί!

Προχωράμε σε συντονισμό των δράσεων μας το επόμενο διάστημα ώστε να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια!

Περισσότερα Άρθρα

Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης από τον Ιούλιο του 2021

«Από την 1η Ιουλίου 2021 όλα τα πλαστικά μίας χρήσης θα αποσυρθούν», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης από την παραλία του Σχινιά, εγκαινιάζοντας, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη την εκστρατεία «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης». Όπως έκανε γνωστό ο ΥΠΕΝ, αυτό θα εφαρμοστεί στο δημόσιο έξι μήνες νωρίτερα, […]

Άγχος των εξετάσεων – Μπορούμε να το διαχειριστούμε;

Γράφει  η Φιλόλογος – Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Μαρία Μαυροθανάση Λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις, το άγχος των υποψηφίων- και όχι μόνο- έχει χτυπήσει κόκκινο! Το Υπουργείο έχει ανοίξει γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών, πράγμα που φανερώνει πόσο σημαντική είναι η ψυχική καταπόνηση των υποψηφίων! Πολυάριθμες έρευνες έχουν συσχετίσει το άγχος των εξετάσεων […]