18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 16 Φεβρουαρίου

Σαν σήμερα, 16 Φεβρουαρίου συνέβησαν τα εξής:

1821 Αποφασίζεται στο Κισνόβιο της Βεσσαραβίας (σημερινό Κισινάου της Μολδαβίας) η κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.

1852 Γεννιέται ο Θεόδωρος Ράλλης, Ελληνας ζωγράφος, από τους κυριότερους εκπροσώπους του οριενταλισμού.

1879 Απεργία στα Ναυπηγεία της Σύρου. Τα αιτήματα των απεργών: αύξηση 25 έως 50% των μισθών και μείωση του ωραρίου εργασίας από 14 σε 10 ώρες. Η απεργία στα ναυπηγεία θα λήξει μετά από μία βδομάδα, με πρόσκαιρη νίκη των εργατών. Ενα μήνα μετά θα προσληφθούν ανειδίκευτοι εργάτες από τα νησιά και θα απολυθούν δεκάδες εργάτες, ιδιαίτερα εκείνοι που συμμετείχαν στην απεργία.

1907 Γεννιέται ο Άγγελος Τερζάκης, Έλληνας πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας και δοκιμιογράφος («Πριγκίπισσα Ιζαμπώ», «Μενεξεδένια Πολιτεία», «Το μυθιστόρημα των Τεσσάρων»).

1943 Οι ιταλικές κατοχικές δυνάμεις εκτελούν 150 κατοίκους του χωριού Δομένικο Λάρισας, σε αντίποινα για το θάνατο εννέα ιταλών στρατιωτών από δυνάμεις του ΕΛΑΣ.

1964 Ο Γεώργιος Παπανδρέου και η Ένωση Κέντρου κερδίζουν τις εκλογές με ποσοστό 52,8% (171 έδρες). Η ΕΡΕ λαμβάνει 35,2% (107 έδρες) και η ΕΔΑ 11,8% (22 έδρες).

2005 Τίθεται σε ισχύ το Πρωτόκολλο του Κιότο για τη μείωση των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Περισσότερα Άρθρα

Σύλληψη για ασέλγεια σε κατσίκα στο Μενίδι – «Τι κάνεις εκεί ρε;», «Αυτό που βλέπεις»

Μία απίστευτη υπόθεση χειρίστηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Μενιδίου την περασμένη Κυριακή, όταν ένας 71χρονος άντρας κατήγγειλε ότι είδε με τα μάτια του έναν 78χρονο να ασελγεί σε βάρος μιας κατσίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο 78χρονος πήγε το μεσημέρι της Κυριακής σε ένα οικόπεδο δίπλα από το σπίτι του καταγγέλλοντα, όπου έβοσκαν τρεις […]

Δημήτρης Καμπόσος: Μήπως κάποιοι πρέπει τώρα να ζητήσουν συγγνώμη;

Πριν λίγες μόλις ημέρες ο Ανδρέας Βαζαίος έγραψε ιστορία και πάλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Γλασκώβη της Σκωτίας, σε πισίνα 25 μέτρων, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο! Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος σχολίασε: “Κολυμβητήριο Άργους ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ !!!! Μήπως κάποιοι πρέπει τώρα να ζητήσουν συγγνώμη , όχι από μένα, αλλά […]