19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

π. Ελευθέριος Μίχος για το νέο κτίριο κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευαγγελίστρια

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στον χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, αυτοψία από κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, με επικεφαλής την Προϊσταμένη, κα Άλκηστη Παπαδημητρίου, για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ενοριακού Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, για την εκτέλεση του έργου: «Προστασία και ανάδειξη μυκηναϊκών τάφων στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου».

Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ.Ιωάννης Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτριος Κωστούρος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γ. Διδασκάλου, για την βοήθειά του.

Αισθανόμαστε χαρά, διότι με το νέο κτίριο κοινωνικού χαρακτήρα, θα ενοποιηθούν όλοι οι χώροι του Ιερού Ναού, συμπεριλαμβανομένου του Εκκλησιαστικού Μουσείου και θα αποτελέσουν με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, κόσμημα για το Ναύπλιο.

Θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εύκολης πρόσβασης, με επισκεψιμότητα για εκπαιδευτικούς λόγους από μαθητές των σχολείων μας, για πολιτιστικό τουρισμό, περιφρούρησης και προστασίας του χώρου και προβολής. Το Ναύπλιο θα έχει πλέον έναν ακόμη σημαντικό αρχαιολογικό χώρο.

π. Ελευθέριος Μίχος (από το facebook)

Περισσότερα Άρθρα

Τα γεγονότα σαν σήμερα…

532μχ: Θεμελιώνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου. 1455:Ο εφευρέτης της τυπογραφίας, Ιωάννης Γουτεμβέργιος, τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο. 1744: Γεννήθηκε ο Μάγερ Άμσελ Ρότσιλντ, γερμανοεβραίος τραπεζίτης, γενάρχης της δυναστείας των Ρότσιλντ. 1883: Γεννήθηκε ο Καρλ Γιάσπερς, γερμανός υπαρξιστής φιλόσοφος και ψυχίατρος. Υποστήριξε ότι ο άνθρωπος συναισθάνεται την […]

Ομιλία Ανδρέα Πουλά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού. / «Χωρίς ανάπτυξη στην Υγεία δεν υπάρχει ανάπτυξη στην Οικονομία»

«Το ξέσπασμα της πανδημίας προκάλεσε πρωτοφανή ύφεση σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Στην πατρίδα μας τα δύο απαγορευτικά βύθισαν ακόμα περισσότερο την οικονομία, αλλά και κάθε προοπτική ανάκαμψης, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης. Κάθε πρόβλεψη σας για το 2021 είναι μια προσπάθεια ωραιοποίησης του πιο αρνητικού σεναρίου που εξελίσσεται μπροστά μας. Ξεκινώντας με […]