18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εάν δεν μπορείτε να βγάλετε το σκύλο σας βόλτα καλέστε τον Ερυθρό Σταυρό

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από τον Ερυθρό Σταυρό με εθελοντές που βγάζουν βόλτα σκύλους ανθρώπων που νοσούν είναι σε καραντίνα ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ο Ερυθρός Σταυρός συγκρότησε  «Υπηρεσία περιπάτου για Ζώα Συντροφιάς» προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους εκείνους που έχουν σκύλο και λόγω της πανδημίας και του lockdown τους είναι απαγορευτικό ή επικίνδυνο να τους βγάλουν βόλτα.

Έτσι όσοι νοσούν λόγω κορονοϊού, όσοι είναι σε καραντίνα ή όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εάν δεν έχουν κάποιο δικό τους άνθρωπο, μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό.

Η βόλτα διαρκεί από 30 έως 60 λεπτά και η ομάδα μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 10 κηδεμόνες την ημέρα.

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, φορούν μάσκες και γάντια ενώ όταν παραλαμβάνουν τα σκυλάκια για τη βόλτα τους χρησιμοποιούν δικό τους λουρί.

Οι εθελοντές έχουν ειδική εκπαίδευση αφού ανήκουν στην Κυνοφιλική Ομάδα (Κ-9) Έρευνας και Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η Κ-9 συνδράμει τον ελληνικό στρατό, την αστυνομία και τις τοπικές αρχές, σε έρευνες διάσωσης αγνοουμένων και παράλληλα το επόμενο διάστημα να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 2.472 νέα κρούσματα – 133 οι διασωληνωμένοι και 8 νέοι θάνατοι

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, 2.472 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.890 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 […]

Με C-130 μεταφέρονται στην Αθήνα τρεις σοβαρά ασθενείς με κορονοϊό από την Βόρεια Ελλάδα!

Η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας αποτυπώνεται από την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη για την διακομιδή τριών ασθενών σε δυο νοσοκομεία της Αθήνας! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 3 ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονται με C-130 στην Αθήνα από την Βόρεια Ελλάδα που πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι […]