18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παναγιώτης Αναγνωσταράς: Σχετικά με το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράταξής “Πρωτεύουσα Ξανά” που αφορά το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων που έλαβε χώρα στις 10/2/2021 μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια ότι η διαδικασία κατάρτισης του προϋπολογισμού αντιμετωπίζεται από την Δημοτική Αρχή ως μία διαδικασία τυπική, αναγκαία για την ετήσια έναρξη λειτουργίας του Δήμου  μας.

Κανονικά θα έπρεπε μέσα από τον προϋπολογισμό να φαίνεται η χάραξη πολιτικής ανάπτυξης, ισόρροπης  ανάπτυξης του Δήμου, με στοχευμένες δράσεις που θα λύσουν προβλήματα, που αρχικά έχουν ιεραρχηθεί, έτσι ώστε να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες ζωής καθημερινότητας στους δημότες, και βασικά να αποτελέσουν  εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη του δήμου μας.

Εσείς καταρτίζετε έναν προϋπολογισμό  (σχέδιο δράσης) θα το έλεγα και κατά την διάρκεια του έτους, προχωράτε σε εκατοντάδες τροποποιήσεις ανάλογα με τις ανάγκες που θέλετε και μπορείτε να καλύψετε, όχι με κριτήριο την ανάπτυξη του Δήμου, Όχι με σχέδιο!!!

Άλλα σύμφωνα με το ποιες καταστάσεις θέλετε να εξυπηρετήσετε με γνώμονα το πολιτικό σας όφελος  και μόνο.

Χαρακτηριστικό αυτής της Δημ. Αρχής είναι η μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων. Έστω αυτών των λίγων που εξαγγέλετε εδώ και 8 χρόνια, που τα επαναλαμβάνετε σε κάθε ετήσιο προϋπολογισμό, αλλά τελικά δεν τα εκτελείτε.

Και όταν τα εκτελείτε έχουν δυστυχώς περάσει αρκετά χρόνια.

Αυτό τί σημαίνει;

Σημαίνει ότι ο Δήμος μας «σέρνεται» από άποψη ταχύτητας σε σύγκριση με άλλους Δήμους.

Από το 2003  έως και το 2012 που παραιτήθηκα οι γείτονές μας Αργείοι παρακαλούσαν να τους δίνουμε διαδρομές  στο κολυμβητήριό μας έτσι ώστε να αθλούνται  οι νεολαίοι τους εδώ.

Πού βρισκόμαστε σήμερα; Το Άργος απέκτησε δικό του σύγχρονο κολυμβητήριο. Στο δικό μας τι έγινε; Παραμένει στάσιμο. Καμία επένδυση με μοναδικό φως, τα 80.000 € που δίνει η Περιφέρεια για την τοποθέτηση κουβέρτας προκειμένου τον χειμώνα να υπάρχει  οικονομία καυσίμων! Πετρέλαιο!

Καμμία προσπάθεια για εξεύρεση άλλης λύσης. Οικονομικότερης.

Την ανάπλαση της οδού Αιγίου την ευαγγελίζεσθε εδώ και 8 χρόνια! Θα μου πείτε ναι τώρα θα την φτιάξουμε!  Μπορεί! Όμως έχουν χαθεί 8 ολόκληρα χρόνια!

Το λιμάνι του Ναυπλίου  έγινε γεφύρι της Άρτας.

Τέλειωσε μετά από 8 ολόκληρα χρόνια!

Μένει να μας πείτε πόσο στοίχισε και τι ποσά! Τι χρήματα εκκρεμοδικούν ως αποζημίωση σε εργολάβους;

Το Γηροκομείο Ναυπλίου σβήνει, πνιγμένο στα χρέη του. Τάξατε πολλά.

Εξυγίανση – Χρηματοδότηση από το Δήμο. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είδαμε!

Υπάλληλοι απλήρωτοι, χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, στην Εφορία κλπ.

Μήπως εκτελέσατε κανένα έργο αποχέτευσης λυμάτων προκειμένου να προστατεύσετε το περιβάλλον. Ακόμα και στην παλιά πόλη του Ναυπλίου έχει αρχίσει πάλι η δυσοσμία να αναδύεται  από το φρεάτιο ομβρίων.

Κάποιους αφήσατε ανεξέλεγκτους να  συνδέουν τα λύματα τους στους αγωγούς ομβρίων που τα οδηγούν στο λιμάνι μας.

Εκατομμύρια ευρώ δαπανήσαμε για να απαλλάξουμε την πόλη του Ναυπλίου και το λιμάνι μας από τη δυσοσμία και τώρα έρχεσθε εσείς για να τα μηδενίσετε όλα.

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κάθε μέρα βρίσκομαι στο Δήμο Ασίνης. Καθημερινά συναντάω Υδροφόρα ιδιώτη που μοιράζει  πόσιμο νερό σε παγούρια σε δημότες!.

Να μιλήσω για τα σχέδια πόλης; Τα ρίξατε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! Καμμία πρόοδος! Ούτε στον πρώην Δήμο Ασίνης ούτε στον Δήμο Ναυπλίου ούτε πουθενά!  Με ρωτούν καθημερινά τι θα γίνει! Αν θα προχωρήσουν. Πότε θα ολοκληρωθούν, και τους απαντώ: Ρωτήστε τον κ. Δήμαρχο  για να σας δώσει χρονοδιάγραμμα.

Η κρίση που περνάμε τώρα θα τελειώσει. Θα υπάρξει ανάπτυξη! Δίψα για νέες κατοικίες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Εξασφαλίστε δομίσιμη γη έτσι ώστε να μπορούν να επενδύσουν οι δημότες και οποιοσδήποτε άλλος επενδυτής!

Ακόμα δεν έχουμε χωροθετήσει Βιοτεχνικό πάρκο για να μεταφερθούν και να λειτουργήσουν νόμιμα όλες οι οχλούσες  Βιοτεχνίες!

Πέρασαν 8 ολόκληρα χρόνια και δεν κατασκευάσατε ούτε ένα νέο σχολικό κτίριο!

Στο Ναύπλιο τα παιδιά στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες και ενοικιαζόμενα  ισόγεια καταστήματα!

Προαυλίζονται σε χώρους που δεν τους δίνετε η δυνατότητα όχι να τρέξουν ! ούτε καν να κινηθούν!

Κοινόχρηστοι χώροι:

Μηδέν! Ούτε ένα νέο κοινόχρηστο χώρο δεν διαμορφώσατε για τους δημότες!

Τα οικόπεδα παραμένουν χαρακτηρισμένα ως κοινόχρηστοι χώροι γεμάτα χόρτα και σκουπίδια (Νέα Πόλη Κούρτη)

Υπάρχουν πολλά!    Και υπάρχουν  επί πολλά  χρόνια!

Άλυτα! Ριγμένα στις καλένδες!

Ξέρω ότι ο κ. Δήμαρχος αισθάνεται δικαιωμένος αφού κέρδισε τις εκλογές. Θεωρεί ότι  ο κόσμος επικρότησε το έργο του!

Εγώ όμως είμαι υποχρεωμένος να δείχνω στους Δημότες ποιος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης. Να μην αρκούνται στα μικρά, και στην απλή διαχείριση των πραγμάτων.

Να διεκδικούν αυτά που τους οφείλουν αυτοί που διοικούν. Να πιάνουν τόπο τα χρήματα που πληρώνουν ως δημοτικά τέλη και όχι να σπαταλούνται άνευ αποτελέσματος.

 

Παναγιώτης Αναγνωσταράς

επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δ. Ναυπλιέων ,

& επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτεύουσα Ξανά”

Περισσότερα Άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Άμεση προσφυγή στις κάλπες

«Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας» είπε ο πρωθυπουργός που προανήγγειλε πως μετά και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.  «Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες, με γνώμονα την εντιμότητά μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Αλέξης […]