14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ήρθε με δώρα γεμάτος ο Παναγιώτης Νίκας για την Αργολίδα

Στο κτίριο της Π.Ε. Αργολίδας, συναντήθηκαν σήμερα ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, με τους δημάρχους Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο και Επιδαύρου, Τάσο Χρόνη, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών, Ιωάννη Μαλτέζου, Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και Ιωάννη Μαντζούνη.

Με την αποχώρηση της Περιφέρειας από την Αναπτυξιακή Αργολίδας, όπως είχε προαναγγελθεί, και ύστερα από επιστολή που είχε σταλεί το προηγούμενοι διάστημα στους δήμους και σύμφωνα με δήλωση του κ.Νίκα, οι τρεις δήμαρχοι αποδέχθηκαν να πάρουν τις μετοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε το 35% (4500 μετοχές) από τη Αναπτυξιακή Αργολίδας στην οποία επίσης συμμετείχαν, το Επιμελητήριο Αργολίδας με 15%, η ΠΕΔ και οι 4 δήμοι. Η πολιτική απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι να λειτουργήσει μόνο με μια αναπτυξιακή και για αυτό το λόγο αποχωρεί. Επίσης δήλωσε πως θα βοηθήσει την αναπτυξιακή, δίνοντας της να κάνει μελέτες για την περιφέρεια. Θεωρεί πως είναι πολύ καλό εργαλείο που θα βοηθήσει τους δήμους και ειδικά τους μικρούς να μπορέσουν να κάνουν έργα και μελέτες μέσα από αυτή.

Επίσης, με τους δημάρχους συζήτησε το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για την Αργολίδα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο κτίριο της Π.Ε. Αργολίδας, είδε και υπέγραψε μικρά ή μεγαλύτερα έργα, που αφορούν τον νομό μας, όπως πχ τον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Άργος και όχι μόνο. Θεωρεί ο κ.Νίκας πως από τα 90 εκατομ. Ευρώ που απομένουν από το ΕΣΠΑ 2014-2021, τα 60 εκατομ. θα δοθούν στην Αργολίδα.

Περισσότερα Άρθρα

ΕΛΓΑ Τρίπολης: Τι πρέπει να κάνουν οι πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές

Σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, το γραφείο του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, ενημερώνει τους πληγέντες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν. Συγκεκριμένα: Για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο (αιγοπρόβατα, βοοειδή, μελισσοσμήνη), οι παραγωγοί πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Τρίπολης άμεσα και να δηλώνουν την ζημιά που υπέστησαν στα […]

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου

Τα ζώδια σήμερα  Τι προβλέπουν τα ζώδια για σας σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου 2021; ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Οι απόψεις σας, οι θέσεις και γενικότερα όλος ο χαρακτήρα σας είναι θελκτικά στο αντίθετο φύλο. Αυτό είναι και κάτι που άμεσα θα σας βάλει στο επίκεντρο νέων φλερτ. ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Κάτι ψάχνετε καιρό τώρα […]