18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών ήθελε ένα παιδί και απέκτησε πεντάδυμα


Δύο γυναίκες που είναι ζευγάρι, που έχουν ένα παιδί και ήθελαν ακόμα ένα για να ολοκληρώσει την ευτυχία τους, απέκτησαν τελικά πεντάδυμα
Ο λόγος για την 39χρονη Χέδερ Λάνγκλεϊ και την 35χρονη σύντροφό της Πρισίλα Ροντρίγκεζ, από το Τέξας, οι οποίες πέρυσι τον Αύγουστο καλωσόρισαν στον κόσμο τις πέντε κόρες τους -Hadley, Reagan, Zariah, Zylah και Jocelyn. Τα βρέφη είναι μόλις η δεύτερη περίπτωση πεντάδυμων κοριτσιών που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ.

Το ζευγάρι, που ήταν μαζί για εννέα χρόνια, είχε ήδη μια κόρη μαζί, 3ετών, και αποφάσισε να αποκτήσει ακόμη ένα μωρό μέσω τεχνητής γονιμοποίησης. Προς μεγάλη έκπληξή τους, κατέληξαν να συλλάβουν πέντε παιδιά.
Η Χέδερ ήταν έξι εβδομάδων έγκυος όταν ανακάλυψαν ότι θα αποκτήσουν πεντάδυμα, τα οποία γεννήθηκαν στις 28 εβδομάδες με επείγουσα καισαρική.

«Αρχικά οι γιατροί είδαν μόνο τέσσερις σάκους κύησης, αλλά στη συνέχεια βρήκαν τον πέμπτο. Αισθάνθηκα αμέσως φόβο όταν ανακαλύψαμε ότι θα ήταν πέντε γιατί φοβόμουν ότι η εγκυμοσύνη μου θα ήταν ανησυχητική και περίπλοκη. Πανικοβλήθηκα, επίσης, για το πώς θα φροντίζαμε πέντε μωρά και πώς θα επιλέξουμε και θα συμφωνήσουμε σε πέντε ονόματα. Ωστόσο, μετά το αρχικό σοκ, κατάλαβα πόσο ξεχωριστά και μοναδικά θα ήταν τα μωρά μας. Είναι σαν να έχουμε κερδίσει το λαχείο», θυμάται η Χέδερ.

«Πάντα ήθελα παιδιά και δεν ήμουν σίγουρη αν επρόκειτο να μου συμβεί ποτέ. Στην αρχή, η Πρισίλα δεν ήθελε πραγματικά παιδιά. Χρησιμοποιήσαμε ξανά τη μέθοδο IUI (ενδομήτρια σπερματέγχυση), την ίδια θεραπεία γονιμότητας με την οποία αποκτήσαμε τη Sawyer, αν και δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο δότη σπέρματος. Αλλά αφού αποκτήσαμε την πρώτη μας κόρη, ξέραμε ότι θέλαμε να δοκιμάσουμε να αποκτήσουμε ένα ακόμη. Όταν έμεινα έγκυος, ήμασταν τόσο χαρούμενες, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε να γίνουμε ξανά γονείς».

Η πανδημία του κορωνοϊού σήμαινε ότι η Πρισίλα δεν μπορούσε να πάει με τη Χέδερ στα ραντεβού της στο νοσοκομείο και ότι δεν ήταν εκεί όταν ανακάλυψε ότι είχαν πεντάδυμα. Η Χέδερ της ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα με γραπτό μήνυμα.

«Ήταν απίστευτα σοκαρισμένη. Απάντησε στο μήνυμά μου λέγοντας “σε παρακαλώ πες μου ότι είναι αστείο”. Δεν πίστευε ότι σοβαρολογούσα στην αρχή, γιατί σπάνια ακούς να είναι κάποια έγκυος σε πέντε μωρά», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χέδερ.

Τα πεντάδυμα κοριτσάκια, επειδή γεννήθηκαν πρόωρα, έπρεπε να μείνουν στο νοσοκομείο, και πήγαν στο σπίτι τους τρεις μήνες μετά τη γέννησή τους. Η μεγαλύτερη τους αδερφή, όπως και το ζευγάρι έχουν ενθουσιαστεί με τον ερχομό τους. «Λατρεύω να είμαι μητέρα έξι παιδιών, είναι καταπληκτικό. Πάντα περιβάλλομαι από τα κορίτσια μου και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό», λέει η Χέδερ.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα Άρθρα

Και τα επιμελητήρια Πελοποννήσου ανησυχούν για την εξέλιξη με το φυσικό αέριο

  Οι φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες της Πελοποννήσου θορυβηθήκαμε με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εξαιρούνται από το νέο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ (2020-2024) οι οκτώ πόλεις της Πελοποννήσου (μαζί με δύο της Μακεδονίας), για τις οποίες το πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρίας προέβλεπε ότι θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο. Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι με απόφαση […]