29 °C Argos, GR
1 Ιουλίου 2022

Ηλεία: Δικαίωση ζητεί η οικογένεια του φύλακα που κατασπαράχτηκε από σκυλιά

Δικαίωση ζητεί η οικογένεια του φύλακα που κατασπαράχτηκε από σκυλιά

Απαντήσεις και δικαίωση ζητεί η οικογένεια του 56χρονου φύλακα από την Αμαλιάδα Χρήστου Βασιλόπουλου, ο οποίος τον περασμένο μήνα βρήκε τραγικό θάνατο, μετά από επίθεση που δέχτηκε από σκυλιά του ιδιοκτήτη της εταιρείας που εργάζονταν στην περιοχή των Λεχαινών.

[hfe_template id='397365']

Η οικογένεια του άτυχου Χρήστου Βασιλόπουλου, ανέθεσε την υπόθεση στον δικηγόρο κ. Σάκη Κότσιφα, ο οποίος δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ η υπόθεση ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Ήδη, έχει κινηθεί και γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη για τον θάνατο του 56χρονου στο συσκευαστήριο που εργάζονταν, και αναμένεται με το πέρας της προανάκρισης να απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Η σύζυγος και τα παιδιά του 56χρονου ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο του ανθρώπου τους, υποστηρίζοντας ότι φέρει ευθύνη ο ιδιοκτήτης των σκυλιών, το ένα εκ των οποίων, όπως τονίζουν ήταν άκρως επικίνδυνο και ο άτυχος φύλακας είχε εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία και τον άγχος του για την συμπεριφορά τους, προσέχοντας και τις κινήσεις του.

«Είχε εκφράσει τους φόβους του…»

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Σ. Κότσιφας, επεσήμανε ότι ο Χρήστος Βασιλόπουλος δεν ήταν εξοικειωμένος με τα σκυλιά που βρίσκονταν στον χώρο, αλλά λόγω της μεγάλης οικονομικής του ανάγκης, δέχονταν να μπαίνει σε αυτή την κατάσταση.

«Η οικογένεια θεωρεί ότι υπάρχει ευθύνη του ιδιοκτήτη των σκυλιών. Τον είχε υποχρεώσει λέει η οικογένεια, να συνυπάρχει στο χώρο με αυτά τα σκυλιά, για τα οποία ο ιδιοκτήτης ήξερε ότι είναι άγρια σκυλιά και επιθετικά ιδιαίτερα για άνθρωπο.

Δεν υπήρχε εξοικείωση του Χρήστου με τα σκυλιά αυτά. Λειτουργούσαν ενστικτωδώς και από πληροφορίες που έχουμε, τα σκυλιά είχαν δημιουργήσει πρόβλημα και παλιότερα, σε άλλο συσκευαστήριο.

Δύο είναι τα σκυλιά, αλλά το ένα είναι άκρως επικίνδυνο. Για λόγους βιοπορισμού, ο Χρήστος δεν μπορούσε να πει κάτι, ούτε να επιβάλλει όρους στις συνθήκες εργασίας.

Το δέχονταν όλο αυτό και λάμβανε τα μέτρα του, όσο μπορούσε. Είχε πάντα τον φόβο και τον είχε εκφράσει στην οικογένειά του, αλλά έκανε υπομονή επειδή δεν μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά, λόγω ελλείψεως άλλης εργασίας.

Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών, ήξερε ότι τα σκυλιά είναι προβληματικά, όσον αφορά τον χαρακτήρα τους.

Η οικογένεια θεωρεί ότι ο ιδιοκτήτης των σκυλιών έχει ευθύνη για το θανατηφόρο συμβάν και για τον λόγο αυτό δήλωσε παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας εναντίον του ιδιοκτήτη των σκυλιών και κατά παντός υπευθύνου, αν είναι και κάποιος άλλος, που μπορεί αν προκύψει από την προανακριτική διαδικασία.

Η διαδικασία είναι στο στάδιο της προανάκρισης, διερευνώνται όλες οι εκδοχές. Υπάρχει και το θέμα της ανασφάλιστης, της αδήλωτης εργασίας του Χρήστου, τα οποία αυτά βέβαια αφορούν και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, το οποίο και αυτό έχει επιληφθεί της υπόθεσης…», δήλωσε ο κ. Σ. Κότσιφας.

Σχετικά με την θέση του ιδιοκτήτη, που είχε εκφράσει δημόσια σε τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο του φύλακα, ότι ο Χρήστος Βασιλόπουλος του είχε ζητήσει να είναι ανασφάλιστος, ώστε να λαμβάνει κάποιο επίδομα, ο δικηγόρος της οικογένειας ήταν κατηγορηματικός:

«Όχι. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η υπερβολική ανάγκη του Χρήστου, επειδή δεν είχε άλλη δουλειά και είχε οικογενειακές υποχρεώσεις, τον έκαναν να δέχεται οποιαδήποτε συμπεριφορά του εργοδότη που ήταν εις βάρος του.

Αλλοίμονο να μην θέλει ένας εργαζόμενος να είναι ασφαλισμένος, να παίρνει κανονικά τις υπερωρίες του.

Μετά την προανάκριση, αφού επιστραφεί στην Εισαγγελέα η δικογραφία, θα δούμε ποια θα είναι η κατηγορία, σε σχέση με την ποινική ευθύνη του ιδιοκτήτη των σκυλιών ή σε οποιονδήποτε άλλο τυχόν εμπλεκόμενο.

Η οικογένεια ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο του Χρήστου. Γιατί η οικογένεια, η σύζυγός του και τα δύο του παιδιά, θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλη ποινική ευθύνη του ιδιοκτήτη των σκυλιών…».

Πηγή: patrisnews.com

Περισσότερα Άρθρα

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα

Σε νέα δήλωση για την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ώρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός θα κάνει δήλωση. [hfe_template id=’397365′] Σημειώνεται ότι, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ήταν προγραμματισμένη για τις 13:30 […]

Ισόβια και από το εφετείο Ναυπλίου η Μαύρη χήρα για την δολοφονία του καπετάνιου στην Κοιλάδα

  Ένοχη έκρινε το εφετείο Ναυπλίου την Δευτέρα 20 Ιουλίου την Δ.Β. για την δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου στην Κοιλάδα Αργολίδας. [hfe_template id=’397365′] Έξι ολόκληρα χρόνια μετά, το θρίλερ της δολοφονίας του Θανάση Λάμπρου έριξε τίτλους τέλους. Μετά από μία μαραθώνια δίκη που διήρκησε 18 μήνες, η χήρα του καπετάνιου Δ.Β κρίθηκε κατά […]

Follow by Email