22 °C Argos, GR
28 Μαΐου 2022

Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ αρχές Μαρτίου για το φυσικό αέριο στη Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το θέμα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το αντικείμενο σύσκεψης η οποία προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Μαρτίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του υπουργού Κώστα Σκρέκα, του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στελεχών από τη ΔΕΔΑ και τη ΔΕΣΦΑ.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας μετά τη συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η θέση πως πλέον δημιουργείται νέα κατάσταση όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά και την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της διάθεσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του ΕΣΠΑ, πίστωσης 20.000.000 ευρώ για το φυσικό αέριο.

[hfe_template id='397365']

Εξ άλλου, στη σημερινή συνάντηση του Π. Νίκα με τον Κ. Σκρέκα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για τη συναντίληψη μεταξύ Περιφέρειας και της δημοτικής αρχής Μεγαλόπολης όσον αφορά το ΣΔΑΜ της περιοχής αυτής στη μεταλιγνιτική εποχή, δηλώνοντας παράλληλα τη συμφωνία του να δημιουργηθεί επιχειρηματικό πάρκο δίπλα στον αυτοκινητόδρομο, στην περιοχή του Λεύκτρου, σε μια έκταση περίπου 3.000 στρεμμάτων.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της “πράσινης” ανάπτυξης, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ενημέρωσε τον υπουργό για τα περιβαλλοντικά θέματα που προωθεί η περιφερειακή Αρχή, από το Πολυλίμνιο, μέχρι τις παρόδιες και άλλες φυτεύσεις, αλλά και τις παρεμβάσεις που προετοιμάζει στην περιοχή της Νέδας.

Παράλληλα επισήμανε την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, για την οποία η περιφερειακή Αρχή -μετά και τη συναίνεση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- εξασφάλισε 15.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, τα οποία θα διατεθούν για την ανασυγκρότηση του δικτύου.

Τέλος, έγινε ευρεία συζήτηση για το θέμα των απορριμμάτων και ειδικότερα για το πρόβλημα με τις δεκάδες χωματερές που συνεχίζουν να επισύρουν πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ότι στις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου θα γίνει σύσκεψη σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, για το οποίοι ήδη προετοιμάζεται το υπουργείο.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας δήλωσε ότι απαιτείται συνεργασία του υπουργείου με την Περιφέρεια για να τακτοποιηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, εν όψει και της οριστικής επίλυσης του προβλήματος των απορριμμάτων με την έναρξη υλοποίησης της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Παράλληλα, ζήτησε η αποκατάσταση των χωματερών να γίνει από την Περιφέρεια, σημειώνοντας ωστόσο ότι “αποτελεί ένα δύσκολο έργο για την επιτυχή έκβαση του οποίου θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια”.

Περισσότερα Άρθρα

Επιμένει στην ακραία ρητορική ο Ερντογάν: Όσοι δεν μας ακούν αμαυρώνουν το μέλλον τους

Επιμένει στην ακραία ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με νέες δηλώσεις, την ώρα που το «Oruc Reis» πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ερντογάν δήλωσε: [hfe_template id=’397365′] «Η Ελλάδα υπέγραψε παράνομη συμφωνία με την Αίγυπτο δεν άκουσε το κάλεσμα μας» και […]

Εκδήλωση στον Προφήτη Ηλία Κουτσοποδίου από το Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους-Μυκηνών

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:30 στον Προφήτη Ηλία Κουτσοποδίου, στην ακολουθία της Παράκλησης προς την Παναγία μας, για να προσευχηθούμε υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου μας και των οικογενειών μας και υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θανόντων μελών μας. Στη συνέχεια κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου θα […]

Follow by Email