20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ελάτη: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Σε χαράδρα στη κορυφή του Μιτσικελίου, εντοπίστηκαν το απόγευμα τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από την Κυριακή. Ένα canadair, που συμμετέχει στην έρευνα, εντόπισε ένα ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αγνοούμενο αεροπλάνο. Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο Super Puma, το οποίο συμμετέχει από το πρωί στην γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για 4η ημέρα, πέταξε στην περιοχή και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σημείο συντριβής του εκπαιδευτικού αεροπλάνου βρίσκεται στην κορυφογραμμή, πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου αλλά και του Λιγγιάδες των Ιωαννίνων. Η κινητοποίηση είναι άμεση. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού.

Το αεροπλάνο της ιδιωτικής σχολής πιλότων με ένα 32χρονο Ιρακινό χειριστή, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Επί 3 ημέρες, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές από την περιοχή, μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με χαμηλή νέφωση και βροχή, πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

 

Πηγή: epiruspost.gr

Περισσότερα Άρθρα

Μελωδίες “πλημμύρισαν” το Ναύπλιο

Το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου και η νεανική του Χορωδία την παραμονή των Χριστουγέννων χάρισαν σε όλο το Ναύπλιο όμορφες μελωδικές στιγμές καθώς πέρασαν ψάλλοντας σχεδόν από όλη την πόλη.  Ξεκίνησαν από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου και έψαλλαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου στους δρόμους και στις πλατείες […]

ΟΕΒΕ ΑΡΓΟΥΣ: Ένταξη όλων των κλάδων μας στην επικαιροποιημένη λίστα ΚΑΔ του Υπ.Οικονομικών

Ως Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Επαρχίας Άργους, μέλος της ΓΣΕΒΕΕ, έχουμε πρώτο μέλημά μας, αυτές τις δύσκολες στιγμές να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας, με αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας υγιεινής, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19! Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου και της κοινωνικής μας ευθύνης, έχουμε […]