13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δήμος Ναυπλιέων: Συνεχής η στήριξη στις Σχολικές Μονάδες

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ναυπλιέων με όλες τις Σχολικές μονάδες του Δήμου, τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, οι Σχολικές μας Μονάδες ήταν έτοιμες να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους  φροντίζοντας να καλύψουν τις ανάγκες Γυμνασίων και Λυκείων μετά από τόσο καιρό που παρέμεναν κλειστά αλλά και να καλύψουν ανάγκες των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων που λειτουργούσαν ήδη εν μέσω της δύσκολης αυτής συγκυρίας.

Παράλληλα με τον καθαρισμό των χώρων εσωτερικών και εξωτερικών, βαψίματα και καλλωπισμό, πραγματοποιήθηκαν προμήθειες tablet και φορητών υπολογιστών στο πλαίσιο της τηλεργασίας για μαθητές που είχαν ανάγκη (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) καθώς και προμήθεια σταθερών υπολογιστών για τις σχολικές μονάδες αφού οι απαιτήσεις ήταν μεγαλύτερες και για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Με το άνοιγμα των Σχολείων το Δημοτικό Αρίας, το 1ο Δημοτικό Ναυπλίου, και το Γυμνάσιο Δρεπάνου παρέλαβαν προτζέκτορες που ήταν απαραίτητοι για την σύγχρονη διδασκαλία.  Προμήθειες επιπλέον ηλεκτρονικού εξοπλισμού διδασκαλίας θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα σχολεία του Δήμου μας που έχουν αντίστοιχα αιτηθεί.

Οι απαιτήσεις ήταν πάντα μεγάλες και πλέον ακόμα μεγαλύτερες αφού στο πλαίσιο της δύσκολης περιόδου που διανύουμε προκύπτουν συνεχώς νέες απαιτήσεις,  απαιτήσεις, που όταν αφορούν την ασφάλεια των μαθητών και την ομαλή λειτουργία των Σχολείων μας πρέπει να καλύπτονται και άμεσα .

Αυτό δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο αλλά κινητήριος δύναμη  να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά και μεθοδευμένα.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας για τα «Παπαφλέσσεια»

«Η προοπτική για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του σημαντικού αθλητικού γεγονότος των ‘Παπαφλεσσείων’ περνά μέσα από προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και ενδεχομένως και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ώστε να προκύψει η αναγκαία οικονομική βάση που θα διασφαλίσει την επιβίωση ενός θεσμού δεκαετιών». Την πιο πάνω δήλωση έκανε ο […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Ένα «ναι» και δεκαπέντε «όχι» (μέρος δεύτερο)

Ρώτησα δεκαέξι νέα παιδιά αν θέλουν να κάνουν οικογένεια, παιδιά και πόσα. Στο χθεσινό φύλο εξήγησα ότι μόνο ένα κορίτσι είπε «θέλω». Οι υπόλοιποι είχαν τα επιχειρήματα τους…) Πέραν των υπολοίπων, τρεις κοπέλες μου είπαν ότι το να ζευγαρώσουν είναι ευκολότερο και απολύτως επιθυμητό, αλλά θέλουν να κάνουν καριέρα και μια διακοπή ενός χρόνου για […]