3 °C Argos, GR
25 Ιανουαρίου 2022

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας: Ψήφισμα για τα εσπεριδοειδή και άλλα αγροτικά προϊόντα

Από τις αρχές Δεκέμβρη, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας (που είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, Ιωάννη Μαλτέζο)  , είχε επισημάνει το κίνδυνο της καταστροφικής χρόνιας για την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών και μια σειρά αγροτικών προϊόντων στο Νομό.  Kανείςμέχριτώρα (κυβέρνηση και περιφέρεια) δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ουσιαστικής αντιμετώπισης του χαμένου εισοδήματος μας.

Από τη μια αντιμετωπίζουμε λόγω και των καιρικών συνθηκών την υποβάθμιση του πορτοκαλιού, το οποίο δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ, ενώ από την άλλη η τιμή του είναι  εξευτελιστική.

Στις Κλημεντίνες, αν και είχαμε τις καταστροφές πριν 2 μήνες, ακόμη δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο ενίσχυσης. Το όψιμο ενδιαφέρον των βουλευτών του Νομούγια τις καταστροφές, δεν μας επαναπαύει. Όλα αυτά τα χρόνια, όλοι τους έχουν συμμετάσχει σε κυβερνήσεις και δεν έχουν αλλάξει  τον κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει τέτοιες καταστροφές.

Την ίδια στιγμή, τα ψίχουλα που έχει μοιράσει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ, δεν ανταποκρίνονται στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Είναι επιτακτικό το αίτημά μας, για κατώτερες εγγυημένες τιμές πώλησης στα αγροτικά μας προϊόντα. Σε τιμή τέτοια που να αφήνει ένα εισόδημα ώστε να μπορούμε να ζήσουμε την οικογένεια μας αξιοπρεπώς και να μπορούμε να καλλιεργήσουμε και την επόμενη χρονιά.

Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, δεν θα φορτώσουν ξανά στις πλάτες μας μια ακόμα οικονομική κρίση, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι πχ σε, λάδι, βρώσιμες ελιές, εσπεριδοειδή, οπωροκηπευτικά κλπ.
  • Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, στους κτηνοτρόφους από τον καταρροϊκό πυρετό, σε προϊόντα που μένουν απούλητα κλπ.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωση μας.
  • Να δοθούν στο 100% της ζημιάς οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Η Χορωδία του Συλλόγου «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» χειροκροτήθηκε σε διεθνές φεστιβάλ

Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, η νεοσυσταθείσα Χορωδία του Συλλόγου «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους», συμμετείχε στο 39ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Τροβαδούρων Κηφισιάς. Ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε Χορωδιακό Φεστιβάλ στους λίγους μήνες ύπαρξής της και στέφθηκε με επιτυχία. Η ζεστή υποδοχή και το θερμό χειροκρότημα του κοινού ήταν η επιβράβευση των προσπαθειών όλων […]

Προφυλακιστέοι οι δράστες δολοφονίας της 73χρονης στους Αγ. Θεοδώρους

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο καθ`ομολογία δράστες για την ανθρωποκτονία της 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας κατά την απολογία τους, το πλήθος λίγο έλειψε να τους λιντσάρει. Χωρίς να κάνουν καμία δήλωση και φορώντας κουκούλες οδηγήθηκαν κάτω αυξημένα μέτρα ασφαλείας του εισαγγελέα Κορίνθου από το αστυνομικό τμήμα Μεγάρων όπου κρατούνταν ίδιο δράστες […]

Follow by Email