24 °C Argos, GR
14 Αυγούστου 2022

Το ΚΚΕ Αργολίδας για την κατάσταση στα σχολεία

Προσλήψεις εκπαιδευτικών, άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία, μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, άμεσα αναπροσαρμογή της ύλης σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων, είναι οι προτάσεις του ΚΚΕ Αργολίδας για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν ήδη ανοίξει. 

Η κυβέρνηση, αφού έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, με τα απαράδεκτα διλήμματα που έθετε -για το αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ή τα χιονοδρομικά κέντρα και το λιανεμπόριο- τελικά ανακοίνωσε το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων, χωρίς να παίρνει κανένα επιπλέον μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους.

[hfe_template id='397365']

Από την άλλη, ναι μεν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης άνοιξαν αλλά τα προβλήματα είναι εδώ, καθώς για ακόμη μια φορά ένας παιδικός σταθμός, ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο του δήμου Ναυπλίου, έκλεισαν λόγο κρούσματος Covid.

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς συνεχίζουν να ταλανίζουν και να οδηγούν σωρευτικά σε σημαντικά μορφωτικά κενά χιλιάδων νέων. Έτσι φαίνεται να καταλαβαίνει η κυβέρνηση “την ποιότητα στην εκπαίδευση”.

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονταν για σχεδόν τρεις μήνες σε συνθήκες καραντίναςκαι ζούσαν καθημερινά την ταλαιπωρία της τηλεκπαίδευσης. Οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάθε εβδομάδα δεν ξέρουν αν θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, βρισκόμενοι συνεχώς κάτω από το άγχος και την αβεβαιότητα.

Αυτά δε φαίνεται να ενδιαφέρουν την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας. Αντιθέτως, εν μέσω όλων αυτών, καταθέτουν το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, που περιορίζει τις επιλογές των μαθητών και θέτει νέα εμπόδια στην προσπάθειά τους. Φέρνουν, μέσα σε αυτές τις ψυχοφθόρες συνθήκες, την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο, που η εφαρμογή της τα προηγούμενα χρόνια ανέβασε στα ύψη την παπαγαλία, τα φροντιστήρια και την παραίτηση από τις σπουδές στο Λύκειο.

Εδώ και έναν χρόνο τώρα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θέτουν αυτονόητα, σωστά και επιβεβαιωμένα -και από την επιστήμη- αιτήματα, που η κυβέρνηση τα βάζει στην ταξική ζυγαριά του κόστους και γι’ αυτό δεν τα υλοποιεί.

Όμως αυτά που δίνουν λύση στα οξυμμένα προβλήματα των σχολείων είναι:

-Να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε σε συνδυασμό με αξιοποίηση χώρων και αιθουσών να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

-Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία, για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

-Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, σε συνθήκες πανδημίας.

-Να γίνει άμεσα αναπροσαρμογή της ύλης σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να εντοπιστούν τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί και να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

-Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων.

Οι χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, που θα ξαναβρεθούν στα σχολεία τους, μαζί με τους γονείς και όλο το λαό, με οργάνωση, συζήτηση και αγώνα, μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους!

 

Περισσότερα Άρθρα

Το μήνυμα Χριστουγέννων 2020 του Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικου

Ἀδελφοί μου ἀγαπητοί, «μή φοβεῖσθε, ἰδού γάρ εὐαγγελίζομαι ὑμῖν χαράν μεγάλην, ὅτι ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον σωτήρ». [hfe_template id=’397365′] Γιά αἰῶνες, ὁ φόβος εἶχε φωλιάσει στίς ψυχές τῶν ἀνθρώπων. Ἡ ἀνθρώπινη σκέψη εἶχε κουρασθεῖ πολύ, ἀπό τήν ἄγρια ἐκείνη ἐποχή. Ὁ κατατρεγμός, ἡ κακία, τά πάθη καί τά μίση συγκλόνιζαν τίς ἀνθρώπινες ὑπάρξεις. Οὔτε μιά ἀκτίνα […]

Απελευθερώθηκε ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος από τους απαγωγείς του

Απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του σήμερα το πρωί ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος, που είχε απαχθεί στις 27 Δεκεμβρίου έξω από το σπίτι του στον Πειραιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία του. [hfe_template id=’397365′] Το protothema.gr επικοινώνησε με τον εξάδελφο του επιχειρηματία, που επιβεβαίωσε πως έχει αφεθεί ελεύθερος. Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών που […]