fbpx
19 °C Argos, GR
29 Νοεμβρίου 2023

Στην λίστα καταγγελιών για βιασμούς γνωστός δημοσιογράφος.


Ο Αλέκος Μάρκελλος μετέφερε την καταγγελία για απόπειρα βιασμού γυναίκας δημοσιογράφου από γνωστό δημοσιογράφο και παρουσιαστή, τον οποίο μάλιστα κατονομάζει στις αναρτήσεις του.

Πρόκειται για γνωστό και προβεβλημένο δημοσιογράφο, με μακρόχρονη καριέρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με παρουσία στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Πώς ήρθε στο φως η καταγγελία
Ενώ το hashtag #eimasteoloimazi, το ελληνικό #metoo όπως το αποκαλούν, φούλαρε με αναρτήσεις, αφενός ανθρώπων που επαινούσαν για το θάρρος τους όλες εκείνες τις γυναίκες και τους άνδρες που βρήκαν το θάρρος επώνυμα να καταγγείλουν τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που είχαν υποστεί και αφετέρου ανθρώπων που διηγούνταν τις ιστορίες τους με όλα όσα φρικτά είχαν αντιμετωπίσει, η ανάρτηση ενός δημοσιογράφου προκάλεσε αίσθηση. Ο λόγος για τον Αλέκο Μάρκελλο, ο οποίος μετέφερε την καταγγελία μιας δημοσιογράφου για γνωστό συνάδελφό της.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκος Μάρκελλος, στην ανάρτησή του έκανε λόγο για «απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον ανυποψίαστης γυναίκας και μητέρας ανηλίκων» προσθέτοντας ότι είναι η σοβαρότερη περίπτωση μέχρι στιγμής, μετά την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου και την 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας.

Οπως αναφέρει ο Αλέκος Μάρκελλος σε βάρος του δημοσιογράφου υπάρχει καταγγελία για απόπειρα βιασμού, ενώ όπως σημειώνει πλήθος συναδέλφων τον κατηγορούν για διαρκή σεξιστική συμπεριφορά, για σεξουαλικά ορμώμενο ρατσισμό, για σεξουαλικούς εκβιασμούς, με αισχρά μηνύματα σε κινητά, για μισογυνισμό

Η πρώτη ανάρτηση του Αλέκου Μάρκελλου
«Γυρνώντας από την κουζίνα με το ποτήρι στο χέρι, με έσπρωξε και μου επιτέθηκε λέγοντας ότι θα πάρει και αυτός αυτό που “παίρνουν και οι άλλοι “ Παλέψαμε, άρχισε να φωνάζει, τα παιδιά μου κοιμόντουσαν στο δίπλα δωμάτιο. Εύκολα τον σκότωνα εκείνο το βράδυ. Η δύναμη που βρήκα να τον χτυπήσω και να τον βγάλω από το σπίτι ακόμα με εκπλήσσει».
Η ανατριχιαστική περιγραφή της επίθεσης στο ανύποπτο θύμα από τον γνωστό στο πανελλήνιο τηλεπαρουσιαστή (σσ. αναφέρει το όνομα του δημοσιογράφου) μιλάει μόνη της.
Η καταγγελία μου στάλθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και από τη στιγμή που την παρέλαβα και επιβεβαίωσα τα στοιχεία του αποστολέα έχω υποχρέωση δημοσιοποίησης.
Φυσικά, ως οφείλω, θα αποστείλω την καταγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος διερευνά τις -ευτυχώς, πολλαπλασιαζόμενες- ανάλογες καταγγελίες μετά την αρχή που έκανε -προς τιμήν της,- η κα Σοφία Μπεκατώρου.
Η σιωπή είναι συνενοχή».

Η δεύτερη ανάρτηση του Αλέκου Μάρκελλου
«Πήγα στην αστυνομία, περιέγραψα τα πάντα και δήλωσα τα ονόματα των συναδέλφων που ήθελαν να καταθέσουν υπέρ μου.
Κρύφτηκε για να παρέλθει το αυτόφωρο. Λογικό.
Η σύζυγός του έμαθε και με κάλεσε να μου ζητήσει να αποσύρω την μήνυση γιατί έχουν ένα παιδί.
Της θύμισα ότι και εγώ έχω και μάλιστα πάνω από ένα. Της είπα ότι οφείλω στα παιδιά μου να μην αποσύρω την μήνυση”.
Χθες κατανόμασα εδώ τον τηλεπαρουσιαστή (σσ αναφέρει το όνομα του δημοσιογράφου) ως καταγγελλόμενο για απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον συναδέλφου (τότε) δημοσιογράφου.
Γλύτωσε επειδή πάλεψε σωματικά.
Επαναλαμβάνω, υπάρχουν λόγοι:
-Απόπειρα βιασμού με χρήση βίας εναντίον ανυποψίαστης γυναίκας και μητέρας ανηλίκων που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο!
Μετά την καταγγελία Μπεκατώρου και την περίπτωση της 11χρονης, είναι σαφώς η βαρύτερη και ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ επώνυμη καταγγελία, κακουργηματικού χαρακτήρα από τις 10δες ακόμη που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Και αφορά ένα υπέρ-προβεβλημένο πρόσωπο πρώτης γραμμής των Μέσων Ενημέρωσης με πρόσβαση στα σπίτια όλων των Ελληνικών οικογενειών!
Και είναι αξιολογικά βέβαιο πως ως τέτοιας βαρύτητας θα αντιμετωπιστεί η διερεύνηση από τις εισαγγελικές Αρχές.
Αλλά, στα συμβατικά ΜΜΕ που έχουν «χώρο» -και καλά κάνουν- για καταγγελίες ακόμη και απλής λεκτικής βίας, τσιμουδιά.
Δε σας κάνει εντύπωση;
Εμένα που γνωρίζω (και γνωρίζουν πως, γνωρίζω) δε μου κάνει καμμία εντύπωση.
Το ήξερα εκ των προτέρων, φυσικά.
Σε αυτή την υπόθεση, το πέπλο της Σιωπής, έσπασε.
Και χαίρομαι που οι ανακοινώσεις του Σωματείου μας, της ΕΣΗΕΑ που στηρίζει και προτρέπει τα θύματα τέτοιων βάρβαρων επιθέσεων να βγούν και να μιλήσουν, μου παρέχει έτσι την πλήρη υποστήριξη της στην προσπάθεια μου να συμβάλω, με την συγκατάθεση του θύματος, στις αποκαλύψεις που συγκλονίζουν.
Πρέπει να μιλήσουν και άλλοι συνάδελφοι που γνωρίζουν.
Είναι πολλοί και συγκεκριμένοι και περιμένω να σταθούν στο ύψος τους με αποφασιστική αξιοπρέπεια, όπως το έχουν ήδη κάνει πολλοί και τους ευχαριστώ.
Αυτή η υπόθεση έχει παρακλάδια που αγγίζουν βαθιές χορδές ενός πολύχρονου παρασκηνίου, πλευρές του οποίου, σας βεβαιώνω, για όσους είναι -δικαίως- ανυποψίαστοι, είναι ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.
Και πάνε ψηλά.
Δε θα «βαρεθείτε» καθόλου.
Και όσοι εμπιστεύεστε τις τίμιες προθέσεις μου σε αυτή την προσπάθεια (εκεί που τα συμβατικά ΜΜΕ
εκθέτουν τη συνενοχή των δια της αποσιώπησης), αρκεί να βάλετε ένα like ή να κάνετε μια κοινοποίηση.
Καταλαβαίνουν όλοι πως ο τρόπος της δημοσιοποίησης που επιχειρώ, επωνύμως, στηρίζεται στην αδυναμία αποσιώπησης και την ανατρεπτική δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.
(Συνεχίζεται)» .

Η τρίτη ανάρτηση του Αλέκου Μάρκελλου
«Έστω και με καθυστέρηση, πάμπολα ΜΜΕ τίμησαν το ρόλο τους και αναφέρθηκαν στην καταγγελία που κοινοποίησα.
Να είναι καλά οι συνάδελφοι.
Ωφείλω σε όλους εσάς, έναν προς έναν που στηρίξατε την προσπάθεια να “σπάσει το απόστημα” της σιωπής για τη σεξουαλική βία, ένα εγκάρδιο προσωπικό ευχαριστώ.
Ωφείλω λοιπόν να γίνω αναλυτικότερος για την “περίπτωση (σσ αναφέρει το όνομα του δημοσιογράφου)”.
Και πρώτα, ένα προσωπικό μήνυμα στον ίδιο, θα καταλάβετε γιατί:
-Κε (σσ αναφέρει το όνομα του δημοσιογράφου), η πάγια τακτική σας να τηλεφωνείτε (όπως όλη ημέρα χθές) σε αρχισυντάκτες, διευθυντές και εκδότες και να ζητάτε να “κατεβάσουν τις αναρτήσεις” λέγοντας τους χυδαία ψέματα -εν προκειμένω για μένα ο οποίος απλά άσκησα τα καθήκοντά μου- όπως καταλάβατε, έπεσε στο κενό.
(Σε άλλη εποχή είχατε καλύτερο σκόρ, αλλά, παρήλθε…).
Όχι μόνο αποτύχατε αλλά οι συνάδελφοι με ενημέρωσαν ότι τους τηλεφωνήσατε, ξελιγωμένοι στα γέλια.
Βλέπετε, στη δημοσιογραφική πιάτσα εμένα γνωρίζουν, μεταξύ μας.
Και με εμπιστεύονται καθώς μοιραστήκαμε τον ιδρώτα του πεζοδρομίου (ρεπορτάζ λέγεται, δηλαδή δημοσιογραφία) με ανταγωνισμό αλλά και με αμοιβαίο ήθος στις μεταξύ μας σχέσεις.
Αυτές οι δυναμικές είναι “πυρακτωμένο ατσάλι”, δεν είναι δια μέσω παραγοντισμού, κομματικής επιβολής, ρουφιανιάς, δημοσίων σχέσεων, και πολιτικής παρακρατικής δράσης, δηλαδή δεν πέρασαν οι συνάδελφοι από το δικό σας χωράφι κε αγράμματε πρώην “διευθυντή Ειδήσεων” της ΕΡΤ (και όλες τις άλλες αγελάδες δημοσίου χρήματος που σας κέρασε ο Ρουσόπουλος. Δε λείπει κάτι από τη λίστα μου).
Εδώ δημοσιοποίησα πως έχετε καταγγελθεί και μηνυθεί για απόπειρα βιασμού με άσκηση βίας από πρώην δημοσιογράφο (άγνωστό μου πρόσωπο μέχρι πρότινος, για όσους νόμιζαν άλλα…).
Εδώ λοιπόν προσθέτω:
-Όχι μόνο κατηγορείστε από την καταγγέλλουσα για αυτές τις εγκληματικές και αποτρόπαιες πράξεις:
-Κατηγορείστε από πλήθος συναδέλφων για διαρκή σεξιστική συμπεριφορά, για σεξουαλικά ορμώμενο ρατσισμό, για σεξουαλικούς εκβιασμούς, με αισχρά μηνύματα σε κινητά, για μισογυνισμό.
Για πολλές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, και εμμέσως και αμέσως.
Ως δημοσιογράφος συγκέντρωσα και συγκεντρώνω στοιχεία.
Είναι εντυπωσιακό πόσοι μίλησαν, πόσοι θέλουν να καταθέσουν.
Ακόμη χειρότερα:
-‘Οταν (από μήνυμα που εστάλη σε παρουσιάστρια, δίχως να γνωρίζετε τις επαφές της…), αναγκάστηκε ο Ρουσόπουλος να σας απαλλάξει “νύχτα”, την επόμενη ημέρα “βοούσε” το σύμπαν για την αιτία της κλωτσηδόν αποπομπής σας.
Αλλά “το αίμα, νερό δεν γίνεται”:
-Αντί ο Ρουσόπουλος να σας στείλει στη χωάνη της ντροπής, σαν κάλυψε πλήρως.
Ουδεμία έκπληξις για τους εντός των τοιχών.
Και σας απεκατέστησε, με θέσεις όπου η κουτάλα στο δημόσιο κορβανά, ξεπέρασε κάθε όριο ξεφτίλας.
Αντί για την απαξίωσή σας, όπως θα ήταν αυτονόητο από “ηγέτες”, γίνατε μπαλαντέρ σε δύο πρωθυπουργούς, τον Κωστάκη Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.
Ναι.
Το ζήτημα με σας δεν είναι μόνο σεξιστικό, είναι και πολιτικό.
Και για εμέ, δεν είναι κομματικό.
Η επιχείρηση συγκάλυψης σας στο παρελθόν υπήρξε, επική.
Αλλά, δεν ξεχάστηκε.
Σταματήστε να τηλεφωνείτε στους συναδέλφους μου.
Δε σας φταίει ο πιανίστας για το ρυθμό που επιλέξατε στη ζωή σας.
Ας μην τα κάνατε.
Γιατί, τα κάνατε.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα Άρθρα

Παναγιώτης Ψυχογυιός: Τo Πολυτεχνείο ζει… εμείς;

Κάποιοι τιμούν, κάποιοι μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν αναγνώριζαν νεκρούς… Κάποιοι έτρωγαν ξύλο από το ΕΑΤ-ΕΣΑ και άλλοι έλεγαν ότι η Χούντα έφτιαξε δρόμους. Άλλοι ήταν στο Πολυτεχνείο, και άλλοι τους πυροβολούσαν από τα μπαλκόνια. Άλλοι αγωνίζονταν και άλλοι ανέχονταν με την σιωπή τους. Η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε αλλά η ιστορική μνήμη και υπάρχει και θα […]

Κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Άργους

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Άργους (Μπουσουλοπούλειο)  κατάληψη που μοιάζει να έχει υποστεί εξωσχολικές παρεμβάσεις, όπως καταλαβαίνει κανείς διαβάζοντας την ελαφρώς ανορθόγραφη λίστα με τα αιτήματά τους. Μάλιστα η κατάληψη έγινε πριν καν γίνει η Γενική Συνέλευσή τους για να αποφασιστούν οι κινήσεις τους κι αφού τελικά έγινε, οι περισσότεροι μαθητές […]