17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Ανδριανού με Λιβανό για τα αγροτικά ζητήματα της Αργολίδας και την ενίσχυση των παραγωγών εσπεριδοειδών

Συνάντηση Ανδριανού με Λιβανό

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, με τον οποίο συζήτησε τα αγροτικά ζητήματα της Αργολίδας.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζήτησα σήμερα με τον Υπουργό όλα τα αγροτικά ζητήματα της Αργολίδας της πρωτογενούς παραγωγής. Ιδιαίτερα επεσήμανα την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης των παραγωγών εσπεριδοειδών του νομού και ιδιαίτερα των παραγωγών κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν, οι οποίοι εν μέσω της πανδημίας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα λόγω πολλαπλών επιβαρυντικών παραγόντων όπως η δυσκολία πρόσβασης στις αγορές, η μείωση της ζήτησης και των παραγγελιών των συσκευαστηρίων προς εξαγωγή, και βεβαίως οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συμφωνήθηκε δε να υπάρξει σύντομα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Στρατάκο με θέμα τις τεχνικές λεπτομέρειες της τεκμηρίωσης της ζημιάς που υφίστανται οι παραγωγοί λόγω COVID-19 ώστε στη συνέχεια να διερευνηθούν οι χρηματοδοτικές δυνατότητες για την ενίσχυση των πληγέντων».

Περισσότερα Άρθρα

Ενίσχυση 20 εκ ευρώ σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και περιφερειακά κανάλια για τις επιπτώσεις της πανδημίας

Με 20 εκ. ευρώ ενισχύονται οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις τις πανδημίας. Με κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, μετά από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ύψος της ενίσχυσης για […]

Άντρας στο Αγρίνιο έσωσε 3 χρονών αγοράκι που πήγε να καταπιεί φόλα για αδέσποτα

Ένα 3χρονο αγοράκι βρέθηκε σε κίνδυνο να χάσει τη ζωή του από φόλα στο Αγρίνιο. Το ζήτημα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Συνείδηση» η οποία φιλοξενεί τις δηλώσεις του πολίτη που έσωσε το αγοράκι. Ο κύριος Τάσος Χασαπάκης, ήταν εκείνος ο οποίος κατάλαβε έγκαιρα τι ήταν αυτό που πήγαινε να φάει το παιδί. Δηλητηριασμένα λουκάνικα τα οποία […]