19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εθελοντική αιμοδοσία από την ΟΝΝΕΔ και στο Νοσοκομείο του Άργους

Με το σύνθημα «σε 15′ σώζεις μία ζωή» η ΟΝΝΕΔ απευθύνει κάλεσμα για πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου από τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση η γαλάζια νεολαία υπογραμμίζει πως εν μέσω της πανδημίας του κορονοιού οι ανάγκες για αίμα εμφανίζονται αυξημένες και ως εκ τούτου επείγει η επίδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς όλους, όσοι έχουν αυτήν την ανάγκη. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

«Αυτή την εποχή που η πανδημία κάνει το δεύτερο κύκλο της στη χώρα μας και ενώ ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει δίνοντάς μας ελπίδα για τις καλύτερες μέρες που έρχονται, οφείλουμε να παραμείνουμε ο ένας δίπλα στον άλλον έμπρακτα. Οι ανάγκες σε αποθέματα αίματος είναι διαρκώς αυξανόμενες και πρέπει όλοι να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσουμε εκείνους που μας έχουν ανάγκη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4/2), η ΟΝΝΕΔ καλεί όλα τα μέλη της, αλλά και νέους ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα, να συμμετάσχουν στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της ΟΝΝΕΔ. Κάθε νέα και νέος που επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια της ΟΝΝΕΔ και εφόσον δεν έχει συμπτώματα της νόσου Covid-19 (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο κ.λ.π) μπορεί να επισκεφθεί ένα από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα στη λίστα που ακολουθεί, στέλνοντας γραπτό μήνυμα με τον κωδικό «1» στο 13033 για τη μετακίνησή του.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι: «Ο εθελοντισμός για όλους εμάς στην ΟΝΝΕΔ είναι μια καθημερινή μάχη που πρέπει να κερδίσουμε. Η κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά με πράξεις και γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους νέους ανθρώπους να γίνουν αρωγοί σ’ αυτή μας την προσπάθεια. Χαρίζοντας 15 λεπτά από το χρόνο μας μπορούμε να σώσουμε μια ζωή».

Στην Αργολίδα οι εθελοντές θα μπορούν να προσέρχονται στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ. 

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Ο αγκαλιασμένος αδιόρθωτος

Πώς το είπε ο Βερναρδάκης; «Είναι θολή η εικόνα μας, δεν πείθουμε, σύντροφοι»; Αλήθεια Χριστόφορε; Το κατάλαβες επιτέλους; Και γιατί παρακαλώ δεν πείθετε; Το χεις σκεφτεί αυτό ή έμεινες στη διαπίστωση και καθάρισες; Διότι εμένα, όταν δεν με πείθει ένας εστιάτορας για το φαγητό του, αλλάζω μαγαζί. Ή περιμένω να αλλάξει το αφεντικό κι ο […]

Ανδρέας Πουλάς: «Αφήστε τα προσχήματα και στηρίξτε επιτέλους το ΕΣΥ»

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της από 26.7.2021 τροποποίησης και αντικατάστασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των […]