24 °C Argos, GR
23 Μαΐου 2022

795 νέα κρούσματα 15 νεκροί, 257 διασωληνωμένοι.

Κλείνουν το 2ο και το 5ο Δημοτικά σχολεία Ναυπλίου λόγω covid 19


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 795 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156.473, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5936 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48939 (63.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 257 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 185 (72.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
έλος, έχουμε 15 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5779 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3397 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

[hfe_template id='397365']

Η μάχη των 10 ημερών για τον περιορισμό των μολύνσεων του κορωνοϊού στην Αττική ξεκίνησε. Η Περιφέρεια Αττικής -πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής- και ακόμη εννέα περιοχές, μπαίνουν στο καθεστώς αυξημένου κινδύνου από σήμερα στις 6 το πρωί έως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Ειδικά για την Αττική, να σημειωθεί ότι λόγω μεγέθους, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και δεν μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00, που θα επέφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα δηλαδή θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη συμφόρηση.

Λόγω της μητροπολιτικότητας, του αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η Αττική διατηρεί από προηγούμενο καθεστώς μόνο την χρονική ζώνη ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας δηλαδή από τις 21:00 έως τις 5:00.

Στις «κίτρινες» περιοχές, η αγορά θα λειτουργεί όπως μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Σε αυτές θα προστεθεί η λειτουργία των Πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ωστόσο, στις «κόκκινες» περιοχές το σύνολο της αγοράς θα λειτούργει με το click away, όπως είχε γίνει και κατά την περίοδο των γιορτών.

Στην Αττική υιοθετήθηκε και το click inside, που πρακτικά σημαίνει αγορές εντός των καταστημάτων κατόπιν όμως ραντεβού.

Ποια περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές
Στο επίπεδο Β, αυξημένου κινδύνου, στις «κόκκινες» δηλαδή περιοχές θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

1ο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής.

2ο. Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4ο. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away, Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Τι ισχύει ειδικότερα για τις περιοχές με επιδημιολογικό επίπεδο Α΄(«κίτρινο»)
Στο επίπεδο αυτό μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Επιδημιολογικών, ισχύουν τα εξής, πλέον των οριζόντιων μέτρων:

1ο. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2ο. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.

3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.

4ο. Λειτουργούν το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play).

Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης.

Ο καταναλωτής μπορεί να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του.

Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ..

Ποια οριζόντια μέτρα ισχύουν για όλη την επικράτεια
Και στα δύο επίπεδα -σε όλη δηλαδή την επικράτεια- ισχύουν οριζόντια μέτρα, που αποτελούν τη βάση της προσπάθειάς μας. Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

-Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

-24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι λόγους.

-Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. -Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

-Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.

-Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων.

-Λειτουργία Super League 1 & 2 και Basketball League.

-Από Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επιστρέφουν οι μεγαλύτεροι μαθητές στα θρανία. Στις «κόκκινες» περιοχές ανοίγουν μόνο τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια.

«Κόκκινες» περιοχές είναι οι εξής:
Ανατολική Αττική
Βόρειος Τομέας Αθηνών
Δυτική Αττική
Δυτικός Τομέας Αθηνών
Κεντρικός Τομέας Αθηνών
Νότιος Τομέας Αθηνών
Π.Ε. Πειραιά
Δήμος Πατρέων
Δήμος Θηβαίων
Δήμος Τανάγρας
Δήμος Χαλκιδαίων
Οικισμός Ρομά Δυστίων Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
Δήμος Θήρας
Δήμος Εορδαίας
Δήμος Σπάρτης
Μυτιλήνη
Δήμος Μυκόνου
Δήμος Νέας Προποντίδας

Περισσότερα Άρθρα

Θρίλερ με τον αιφνίδιο θάνατο της 12χρονης στην Πάτρα

Αιφνίδιος θάνατος με άγνωστη μέχρι στιγμής αιτιολογία καθώς το παιδί δεν έπασχε από κανένα νόσημα, είναι o θάνατος της 12χρονης που έσβησε το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή της Αγυιάς στην Πάτρα βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους και την πόλη ολόκληρη. Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 5 το πρωί, όταν το παιδί εντοπίστηκε από τη […]

Follow by Email