19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Την επόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί άνω των 75 ετών

Ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα τα ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες άνω των 75 ετών, καθώς ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για ραντεβού, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στόχος είναι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κατά βάση όσοι έχουν μεγάλη ανάγκη» προσθέτοντας ότι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού για ηλικίες άνω των 75 ετών.

Διασφαλισμένη η 2η δόση του εμβολίου

Σύμφωνα με τον ίδιο, το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού προχωράει καλά και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί. Η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι διασφαλισμένη και πως οι 650.000 προγραμματισμένοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οδηγίες για την ημέρα του ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο εμβολιασμού, τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την ώρα του ραντεβού. Θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.Τέλος, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Περισσότερα Άρθρα

Η Θεομάνα μας γιορτάζει… (Θεομάνα Οδηγήτρια Νέας Κίου)

«Στην όμορφη και γαλήνια ακρογιαλιά του Αργολικού κόλπου, πλάι στα γάργαρα νερά του Ερασίνου ποταμού και στην απέραντη περιβολίσια πρασινάδα του κάμπου, πριν πέντε σχεδόν χρόνια, εκτίσθη ο ωραίος πράγματι προσφυγικός συνοικισμός μας με την τελευταίαν λέξιν της ρυμοτομίας. Οι φιλότιμοι κάτοικοι της Νέας Κίου κατέβαλαν πάσαν προσπάθειαν, αγωνισθέντες τον αγροτικόν σκληρόν και επίμοχθον αγώνα […]

Έκλεισε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πλατεία Συντάγματος

Τελευταία ήμερα λειτουργίας σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Όπως βλέπετε και στο ενημερωτικό σημείωμα που βρίσκεται στην είσοδο της Τράπεζας, οι συναλλαγές με το κοινό σταμάτησαν στις 12 το μεσημέρι λόγω μεταφοράς των εργασιών του παραρτήματος. Οι πληροφορίες θέλουν το οίκημα το οποίο έχει περάσει […]