21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΠΟΥ: Η συσσώρευση εμβολίων τροφοδοτεί την πανδημία

Οι πλούσιες χώρες, που βρίσκονται σε αντιπαράθεση για τις προμήθειες των εμβολίων κατά του Covid-19, πρέπει να σκεφτούν την κατάσταση σε φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, ανέφερε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιώντας πως η συσσώρευση εμβολίων «τροφοδοτεί την πανδημία».

Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ έκαναν δηλώσεις, αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι συμφώνησε σε ένα σχέδιο για τον έλεγχο των εξαγωγών εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, με το επιχείρημα ότι πρέπει να το κάνει για να διασφαλίσει τις δικές της προμήθειες.

«Εάν συσσωρεύουμε εμβόλια και δεν μοιραζόμαστε, θα υπάρξουν τρία πολύ μεγάλα προβλήματα. Το ένα, το έχω πει, θα είναι μια καταστροφική ηθική αποτυχία, κατά δεύτερον η πανδημία θα τροφοδοτείται και τρίτον θα υπάρξει μια πολύ αργή παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια ψηφιακής ενημέρωσης.

«Επομένως, είναι επιλογή μας και ελπίζω ότι θα επιλέξουμε το σωστό», τόνισε.

Ο Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, στην οποία παρέστησαν μια μαία από την Ουγκάντα και μια νοσηλεύτρια από το Πακιστάν, ότι ο κόσμος πρέπει να σκεφθεί τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής.

Αποδοκίμασε τις χώρες «που δίνουν μάχη για ολόκληρη την πίτα», όταν οι επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής στις φτωχές χώρες «δεν έχουν καν πρόσβαση στα ψίχουλα».

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Ποιος έκανε ποδαρικό στο Χειβιδόπουλο;

Το 2022 μπήκε ανάποδα στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών Τάσσο Χειβιδόπουλο. Παθαίνει κάταγμα και μετά από λίγες ημέρες παθαίνει πνευμονική εμβολή και αφού όλα πάνε καλά και βγαίνει από το νοσοκομείο κολλάει κορονοϊό. Ε, μετά από όλα αυτά και αφού τα άντεξε νομίζω πως ένα απομένει… Να εκλεγεί βουλευτής. Εμείς του […]

Τάσος Χρόνης: O δήμος Επιδαύρου έχει πλέον Πυροσβεστικό κλιμάκιο

Μετά από πολλά χρόνια και πολλές προσπάθειες και επίσημα εγκαινιάσαμε μια ακόμα υπηρεσία στο όρια του Δήμου μας, το εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Νέας Επιδαύρου. Η δημοτική αρχή με σταθερά βήματα από την αρχή της θητείας της, προσπάθησε να αναδείξει την έλλειψη αυτή και στον γενικότερο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας έγινε απόλυτα κατανοητή η ανάγκη της […]