fbpx
19 °C Argos, GR
29 Νοεμβρίου 2023

Ο διεθνής λαουτίστας και συνθέτης Βασίλης Κώστας κάτοχος του βραβείου «Forty Under 40»

Ακόμη μία διεθνής διάκριση για τον εξαιρετικό λαουτίστα και συνθέτη από την Ήπειρο Βασίλη Κώστα, έρχεται να σφραγίσει τη σπουδαία καλλιτεχνική πορεία του!

Πρόκειται για το βραβείο «Forty Under 40», πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Greek America Foundation, με έδρα τη Ν. Υόρκη, το οποίο αποτελεί από το 2010 την κορυφαία αναγνώριση για τους Βορειοαμερικανούς Ελληνικής καταγωγής, 40 ετών και κάτω, τιμώντας τα κορυφαία νεαρά ταλέντα της κοινότητας που έχουν διαπρέψει στις επιχειρήσεις, τις επιστήμες, τις τέχνες και άλλα πεδία.

Ο Βασίλης Κώστας, απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Global Jazz Institute του Berklee College of Music της Βοστώνης, έπειτα από πλήρη υποτροφία, επιχειρεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για το λαούτο και στην ελληνική παραδοσιακή, αλλά και τη τζαζ μουσική, συστήνοντας παράλληλα με ένα διαφορετικό τρόπο την ηπειρώτικη μουσική στη διεθνή σκηνή, με εμφανίσεις στο Carnegie Hall, σε κορυφαία μουσικά festivals, αλλά και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα των Η.Π.Α. και του Καναδά.

Είναι μέλος του μουσικού σχήματος Global Messengers του βραβευμένου με Grammy πιανίστα της Τζαζ, Danilo Perez, ενώ τo πρόσφατο «The Soul of Epirus» Duo Album με τον Πετρολούκα Χαλκιά ψηφίστηκε ως το καλύτερο άλμπουμ του 2019 από το Balkan World Music Chart.

Παράλληλα είναι ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής δύο μουσικοεκπαιδευτικών προγραμμάτων: του Epirus Ensemble στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βοστώνης και του Kalesma project, που συνεχίζεται στην Κιβωτό του Κόσμου στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με στόχο την αξιοποίηση της καλλιτεχνικής κλίσης των παιδιών, αλλά και τη χορήγηση υποτροφιών για περαιτέρω μουσικές σπουδές στο Berklee College of Music της Βοστώνης.

Το σημαντικό αυτό έργο του Βασίλη Κώστα εκτιμήθηκε από το Greek America Foundation, το οποίο προχώρησε στη βράβευσή του, καθώς τα βραβεία «Forty Under 40» αναγνωρίζουν τα εξαιρετικά επιτεύγματα όσων όχι μόνο έχουν ξεχωρίσει στις επαγγελματικές τους προσπάθειες, αλλά ταυτόχρονα δείχνουν ενδιαφέρον και μέριμνα σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών.

Η αριστεία και η φιλανθρωπία είναι οι δύο πυλώνες του οράματος του Greek America Foundation, επιτομή των οποίων αποτελούν  οι νικητές των βραβείων «Forty Under 40».

Φωτογραφία: Γιώργος Σπανός

Μπορείτε να γνωρίσετε όλους του βραβευθέντες εδώ:

Forty Under 40: Class of 2020

Περισσότερες πληροφορίες για τον Βασίλη Κώστα:

Βασίλης Κώστας

Περισσότερα Άρθρα

Ο εγκλωβισμός βγάζει το «φοβισμένο παιδί» από μέσα μας – Πώς θα περάσουμε στην «ενηλικίωση»

Της Ευθυμίας Αδαμίδου*, Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Ολιστική Θεραπεύτρια Τα αιφνίδια γεγονότα όπως αυτό που ζούμε όλοι σήμερα, μπορούν να μας επηρεάσουν σε σημείο να προκληθούν μετακινήσεις και αλλαγές στον σώμα μας, στο τρόπο σκέψης και τον νου, στο συναίσθημα και στο ψυχικό επίπεδο, όπως και στον ρόλο μας σε αυτή την κοινωνία αλλά και σε […]

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τελέσιλλα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους «Τελέσιλλα» σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας σήμερα Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του συλλόγου, Ιακώβου Μάνου 10. Ο Κλινικός ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπευτής Master Practitioner in Cognitive Behavioral Therapy & Acceptance and Commitment Therapist, BACP Member, κος Αλέξανδρος Ν. Μουσούρος , θα τιμήσει με την […]