21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Ανδριανού με Σκρέκα για τον αποκλεισμό του Ναυπλίου από το ‘Εξοικονομώ-Αυτονομώ’

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός είχε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, με τον οποίο συζήτησε τα ζητήματα αρμοδιότητάς του που αφορούν την Αργολίδα.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζήτησα σήμερα με τον Υπουργό τα ζητήματα αρμοδιότητάς του που αφορούν την Αργολίδα, και θέλω να τον ευχαριστήσω δημοσίως για τη θετική του ανταπόκριση.

Συγκεκριμένα, έθεσα στον Υπουργό και διά ζώσης το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη διακοπή ρεύματος που απέκλεισε ουσιαστικά την πόλη του Ναυπλίου από το πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ-Αυτονομώ’, κάτι που τεκμηριώνεται και από σχετικό έγγραφο της ΔΕΔΔΗΕ.

Ακόμη, επεσήμανα στον Υπουργό το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τη μείωση του κονδυλίου που είχε προβλεφθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομειακών Μονάδων Ναυπλίου και Άργους του ΓΝΑ καθώς και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη’ (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Τέλος, συζητήσαμε την ανάγκη κανονικοποίησης και έγκαιρης καταβολής του Ανταποδοτικού Τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τον ΔΕΔΗΕ στους δικαιούχους, που αφορούν στην Αργολίδα μεταξύ άλλων τους κατοίκους του Αχλαδόκαμπου, του Κεφαλόβρυσου, του Αραχναίου, των Διδύμων, του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει θετικά και τα τρία αυτά ζητήματα, ώστε να δοθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι κατάλληλες λύσεις».

Περισσότερα Άρθρα

Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας για τα Δικαιώματα των Ζώων (ISAR), μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ και γιορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Αυγούστου (20 Αυγούστου 2022), με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πρόβλημα της υπερπληθυσμού των ζώων συντροφιάς. Η […]

Στην Αργολίδα ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο κ. Λυκουρέντζος συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αργολίδας Ιωάννη Ανδριανό είχε συνάντηση με τα μέλη της ΔΕΕΠ Αργολίδας στο ξενοδοχείο Αμαλία. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ μαζί με τον βουλευτή Αργολίδας και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αργολίδας […]