14 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Ο καιρός σήμερα

 

Σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2020, η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται το μεσημέρι από τα δυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που βαθμιαία θα επηρεάσουν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και προς το βράδυ το Βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια πελάγη 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι κατά τόπους στα 8 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο στα 9 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με παροδικές βροχές από τις μεσημεριανές ώρες. Αργά το βράδυ και τη νύχτα προς Κυριακή θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, με εντάσεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανοικτά του Σαρωνικού τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Περισσότερα Άρθρα

Εκδρομή και ημερίδα από την “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

  Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ διοργανώνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας, ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονη Ογκολογική Προσέγγιση στη Γενική Χειρουργική. Τι κάνουμε σήμερα; Κακοήθεις παθήσεις θυρεοειδούς και ενδοκρινών αδένων». Ομιλητές: • Χαρίλαος Μπαρλιάς, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης-Επιστημονικός Υπεύθυνος «Ακτινοδιάγνωση κατ’ οίκον» • […]

Το πρωτοφανές τροχαίο με τους δύο νεκρούς στη Μονεμβασιά

Ένα φρικτό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Μονεμβασιά, οπού ένας άνδρας παρέσυρε με το αυτοκίνητό του δύο ηλικιωμένα άτομα πριν προσκρούσει πάνω σε περιπολικό, στην προσπάθειά του να διαφύγει. Συγκεκριμένα, ο οδηγός του αυτοκινήτου, σε κατάσταση αμόκ, παρέσυρε αρχικά τον ένα από τους δυο αναβάτες μιας μηχανής για σχεδόν 200 μέτρα, ενώ στη […]