17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ναύπλιο: Το Υπουργείο Πολιτισμού αξιοποιεί το κτίριο Βίγγα

Νέα εποχή για το ιστορικό κτίριο «Βίγγα» στο κέντρο του Ναυπλίου στην πλατεία Συντάγματος. 

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τις υπηρεσίες της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων, καθώς και στη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού χώρου θα μεταμορφωθεί το νεότερο μνημείο που αποτελούσε διαχρονικό σημείο συνάντησης των Ναυπλιέων.

Με την έγκριση εκτέλεσης εργασιών στις 31/12/2020 για την αποκατάσταση, επισκευή και αναδιαρρύθμιση των χώρων του κτηρίου «Βίγγα», δρομολογούνται όλες οι αναγκαίες μελέτες που αφορούν στην:

1. Ιστορική και Γεωμετρική τεκμηρίωση – Μελέτη σκοπιμότητας
2. Αρχιτεκτονική, Στατική και Η/Μ μελέτη
3. Μελέτη υλικών επισκευής και συντήρησης του διακόσμου.

Την επίβλεψη των ανωτέρω μελετών και παρακολούθηση των απαραίτητων εργασιών θα έχει η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου του ΥΠΠΟΑ.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με το σύνολο του υπηρεσιακού δυναμικού του και ευθυγραμμισμένο στο ιστορικό του καθήκον, δρομολογεί όλες τις διαδικασίες και για αυτό το μνημείο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής μνήμης της Αργολίδας», τονίζει ο κ. Διδασκάλου.

Περισσότερα Άρθρα

Στο Ναύπλιο τίμησαν τον Άγιο Χριστόφορο

Στις εργατικές κατοικίες Ναυπλίου εορτάζεται ιδιαιτέρως ο Άγιος Χριστόφορος, στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. Χθες, παραμονή , της εορτής εψάλλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Σήμερα, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο , ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο . Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης […]

Δήμος Ναυπλιέων: Καθαριότητα στην Πουλακίδα και στο Μάνεση

Η Τοπική Κοινότητα Πουλακίδας δέχθηκε σήμερα τις υπηρεσίες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων, παρουσία πάντα του προέδρου Δημήτρη Κατσίλα. Η κεντρική πλατεία πλύθηκε , καθαρίστηκε και έγιναν παρεμβάσεις όπου χρειαζόταν, μετά από τις υποδείξεις του προέδρου. Σε όλες οι τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων πραγματοποιούνται εργασίες καθαριότητας και γενικά παρεμβάσεων όπου κρίνεται απαραίτητο πάντα […]