17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα στην Αργολίδα

Μετά τις χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία «Λέανδρος» στην Αργολίδα ο παγετός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών.

Αν και υπάρχει βελτίωση του καιρού μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» ωστόσο, οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στον κάμπο της Αργολίδας και σήμερα Τρίτη (19/1) ήταν χαμηλές.

Βοήθησε βέβαια η νυχτερινή συννεφιά και δεν είχαμε παρατεταμένο παγετό ώστε να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στην παραγωγή των αγροτών.

Ωστόσο η νύχτα της Δευτέρα και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης η θερμοκρασία σύμφωνα με τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό της ΕΜΥ στην Πυργέλα Άργους κυμάνθηκε από το μηδέν έως τους -1 βαθμούς Κελσίου.

Στο κέντρο του Άργους η θερμοκρασίας έπεσε στους -0.6 °C στις 23:42 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στο Ναύπλιο στους -0,2 °C στις 07:24 το πρωί της Τρίτης, στο Κρανίδι έφτασε στους 3.7 °C στις 03:48 τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ στην Παλαιά Επίδαυρο η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης στις 7:20 που έφτασε στους 2 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στα ηπειρωτικά όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας θα είναι κατά τόπους ολικός.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές τη

Περισσότερα Άρθρα

Με μεγαλοπρέπεια εορτάζουν τον Πολιούχο του Ναυπλίου Άγιο Αναστάσιο

  Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020 το Ναύπλιο γιόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτων και συγχοροστατούντων του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη , του Μητροπολίτης Άρτης Καλλινίκου και του Αργολίδας Νεκταρίου. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη […]

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-05-2020 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μόνο στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά […]