14 °C Argos, GR
1 Δεκεμβρίου 2022

Δ. Καμπουράκης: Τα δυο τελευταία εμβόλια

Διαβάζω την «είδηση» σε ιστοσελίδα που υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και ομολογουμένως μου κάνει εντύπωση. «Χάος στους εμβολιασμούς, στο τάδε νοσοκομείο άρχισαν ήδη να μένουν αδιάθετα εμβόλια». Κι από κάτω ένας λίβελος για την οργανωτική ικανότητα των κυβερνώντων, που είναι ανίκανοι να εμβολιάσουν τον κόσμο, αφού αλλού ψάχνουν εμβόλια χωρίς να βρίσκουν κι αλλού τα στέλνουν δίχως να έχουν ειδοποιήσει τους υγειονομικούς που θα τα κάνουν.

Η υπόθεση είναι σοβαρή. Κάθε εμβόλιο σώζει εν δυνάμει μια ζωή και κάθε ένα που μένει αδιάθετο μπορεί να καταδικάζει κάποιον σε θάνατο. Οπότε η «είδηση» αξίζει ψάξιμο. Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Παίρνω τηλέφωνο ένα γιατρό που γνωρίζω στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ο οποίος έχοντας τον βαθμό του διευθυντή προφανώς γνωρίζει καλά τι έχει συμβεί. Τι μου απαντά; «Ναι, εμβολιάστηκε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, περί τα 840 άτομα, μέσα σε μιάμιση βδομάδα. Καμιά εκατοστή την ημέρα έκαναν το εμβόλιο. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που τελικά δεν προσήλθαν».

Εγώ επέμεινα. «Διαβάζω όμως πληροφορίες ότι σας έστειλαν παραπάνω εμβόλια απ’ όσα χρειαστήκατε ή ότι τέλος πάντων ότι περίσσεψαν εμβόλια στα ψυγεία σας. Τα οποία μάλιστα μετά από την πάροδο κάποιων ωρών είναι άχρηστα, διότι δε μπορούν να ξαναμπούν σε βαθιά κατάψυξη. Ξέρεις κάτι επ’ αυτού;». Η απάντηση του ήρθε αβίαστα. «Ναι, άκουσα ότι τελικά περίσσεψαν δύο εμβόλια. Το κάθε φιαλίδιο που βγαίνει απ’ την βαθιά κατάψυξη δεν έχει ένα, αλλά πέντε εμβόλια. Ε, φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού και από το τελευταίο φιαλίδιο εμβολιάστηκαν τρεις που είχαν απομείνει, οπότε περίσσεψαν τα δύο τελευταία. Όλα αυτά γράφονται στους καταλόγους που παραδίδει το νοσοκομείο».

Αυτό ήταν λοιπόν. Γράφτηκε στα έγγραφα του νοσοκομείου που στάλθηκαν στην επιτροπή εμβολιασμού ότι ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός του προσωπικού, τόσοι πήραν εμβόλιο, τόσες δόσεις είχαμε παραλάβει, περίσσεψαν δυο δόσεις. Κάποιο Συριζαϊκό τζιμάνι είδε το έγγραφο, το σφύριξε στο κόμμα, από κει στους δικούς τους δημοσιογράφους, βγήκε ο τίτλος «χάος στους εμβολιασμούς, μένουν αδιάθετα εμβόλια» και εμφανίστηκε άλλο ένα μανιασμένο αντιπολιτευτικό ρεπορτάζ. Εδώ λες κι ένα «συγχαρητήρια» για την ευρηματικότητα τους, λες κι ένα άι σιχτίρ για το τρίλεπτο που χάλασες για να διαβάσεις σαχλαμάρες και ψέματα ολκής.

Εγώ βέβαια το ρώτησα. «Και γιατί, αφού περίσσεψαν δεν κάνατε αυτά τα δυο εμβόλια σε άλλους εκτός σειράς; Έτσι δεν γίνεται στο Ισραήλ που τόσο δοξάζουμε; Η απάντηση ήταν αφοπλιστική. «Διότι οι ίδιοι που τώρα διέρρευσαν ότι περίσσεψαν εμβόλια, θα μας κρεμούσαν στα μανταλάκια διότι τα κάνουμε σε ανθρώπους που δεν είναι ακόμα η σειρά τους. Ότι κάνουμε ρουσφέτια, ότι ευνοούμε τους δικούς μας, κλπ, κλπ. Να μας λείπει αγαπητέ. Όπως τα λέει το πρωτόκολλο». Τώρα να τους κατηγορήσω; Ομολογώ ότι δεν μπορώ…

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Περισσότερα Άρθρα

Θρίλερ στη Ρόδο: Έθαψαν 73χρονο και ένα μήνα μετά τον βρήκαν σε ίδρυμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την rodiaki, τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου, εντοπίστηκε νεκρός σε αποθήκη – γιαπί στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη ένας άντρας. Δεδομένης της διεύθυνσης αλλά και του σημείου που βρέθηκε το άψυχο σώμα του, οι αρμόδιες αρχές υπέθεσαν ότι πρόκειται για συγκεκριμένο άνθρωπο που διαμένει εκεί και που είχε μεταφερθεί […]