20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά: Ενώνονται ξανά αλλά τώρα μόνο ως συνεργάτες

Ο διάσημος παρουσιαστής εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ανήκει ξανά στο δυναμικό του ΑΝΤ1, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην τηλεοπτική του πορεία, ενώ παράλληλα κλείνει και μια ατυχής παρένθεση τηλεοπτικών προσπαθειών που δεν έτυχαν της πλήρους αποδοχής από το τηλεοπτικό κοινό.

Για την ιστορία, όλα ξεκίνησαν πριν από μια δεκαετία στα πλατό του Mega, όταν ο Γιώργος Λιάγκας ήταν ένα νέο απόκτημα για το άλλοτε Μεγάλο Κανάλι, ενώ η Φαίη Σκορδά ερχόταν με ορμή από μια θριαμβευτική πορεία στη μεσημεριανή ζώνη του Alter, με το «Πολύ μπλα μπλα». Από τον Σεπτέμβριο του 2010 οι δυο τους παρουσίασαν ένα νέο μοντέλο πρωινού προγράμματος που ξέφευγε απ’ όσα είχαμε δει μέχρι εκείνη τη σεζόν. Σκληρά σχόλια που γίνονται talk of the town, αποκαλύψεις με αποκλειστικό χαρακτήρα, αλλά και σημαντικές συνεντεύξεις σχεδόν από το σύνολο των ανθρώπων του Mega (σε μια εποχή κατά την οποία ο σταθμός ήταν σταθερά στην κορυφή της τηλεθέασης), δίνουν στην εκπομπή μια ορμή που είναι ικανή να εκτοπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό. Μάλιστα, οι πιο σκληροί αντίπαλοι της εποχής, το δίδυμο των Καραμέρου- Χαριτάτου στον ΑΝΤ1, εκτοπίζονται από την πρωτιά και στο τέλος η εκπομπή σταματά.

Για περίπου τέσσερα χρόνια ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά παραμένουν τα κορυφαία ονόματα του Mega. Οι δυο τους είναι που θα εντοπίσουν πρώτοι το τηλεοπτικό άστρο του Ακη Πετρετζίκη και θα τον μονιμοποιήσουν στην εκπομπή τους σχεδόν από την πρώτη μέρα της εξόδου του από το «MasterChef». Δίπλα τους μια ομάδα σχεδόν άκαυτων τηλεοπτικά ανθρώπων (Δημήτρης Ουγγαρέζος, Σάσα Σταμάτη, Τάσος Θεοδώρου) γίνονται πρόσωπα κάθε ημέρας, αφού εκείνοι αναλαμβάνουν να παίξουν μπάλα με ατάκα ειδικά με τον καυστικότατο Λιάγκα. Μια νέου τύπου τηλεοπτική εποχή έχει μόλις δημιουργηθεί.

Η μετακίνηση στον ΑΝΤ1

Η κρίση στο Mega οδηγεί τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά στον ΑΝΤ1. Η μεταγραφή γίνεται αθόρυβα, εν μιά νυκτί, και μάλιστα την εποχή που σχεδόν όλοι θεωρούν δεδομένο πως το διάσημο ζευγάρι δεν πρόκειται να φύγει από τον σταθμό. Μαζί με τον Γιάννη Λάτσιο και μετέπειτα τον Τζώνη Καλημέρη στη διεύθυνση του καναλιού, στήνουν το «Πρωινό». Πλέον, δεν είναι ένα τυχαίο πρωινό, είναι η δική τους εκπομπή. Τα πρόσωπα εναλλάσσονται, αλλά από την πρώτη στιγμή δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, αλλά και στη Λίτσα Πατέρα. Ρεκόρ τηλεθέασης καταρρίπτονται καθημερινά! Τα πρόσωπα αλλάζουν και το «Πρωινό» αντέχει να φιλοξενήσει στην ομάδα του ακόμα και επαγγελματίες κεντρικούς παρουσιαστές που βρίσκουν καταφύγιο στη #1 ψυχαγωγική εκπομπή της εποχής.

Η Μαίρη Συνατσάκη, η Μαρία Ηλιάκη, ο Θέμης Γεωργαντάς, ο Γιώργος Λιανός είναι μερικά μόνο από τα πρόσωπα που θα περάσουν από την παρέα του «Πρωινού». Κάθε φορά ο Γιώργος Λιάγκας βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από κάθε άλλον συνεργάτη. Η Φαίη Σκορδά, μέσα σ’ όλο αυτό, δείχνει να απολαμβάνει την επιτυχία και να χτίζει καθημερινά τη νέα της περσόνα, αυτήν της εντυπωσιακής, ποθητής μαμάς. Η εκπομπή είναι πολλές φορές προκλητική. Ανοίγει κόντρες, δημιουργεί αλλά και λύνει παρεξηγήσεις. Ολα μπροστά στην κάμερα. Γιατί στο «Πρωινό» όλα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν θέμα συζήτησης.

Το «διαζύγιο» σε ζωή και TV

Ο χωρισμός του ζευγαριού αποτελεί είδηση-βόμβα για το τηλεοπτικό τοπίο. Δεν είναι μόνο πως χωρίζουν στη ζωή, χωρίζουν και στη δουλειά. Ξαφνικά ο Γιώργος Λιάγκας βρίσκεται έξω από την ίδια του την εκπομπή, άλλωστε πάντα εκείνος είχε τον πρώτο ρόλο. Σχεδόν άκομψα, η Φαίη Σκορδά και η ομάδα της εκπομπής επιλέγουν σχεδόν να αγνοήσουν ότι ο δημιουργός της εκπομπής… αγνοείται. Λογική η αμηχανία, αλλά μια ατυχής τηλεοπτική συγκυρία. Η εκπομπή σταδιακά χάνει έδαφος και, τελικά, χάνει την πρωτιά στην τηλεθέαση. Η Φαίη Σκορδά είναι ένα πάρα πολύ δυνατό τηλεοπτικό πρόσωπο, όμως η εκπομπή της είναι πλέον λαβωμένη. Ο Γιώργος Λιάγκας ήταν ένα πυροβόλο όπλο που άφησε τη θέση του και, πλέον, περιφέρεται άσφαιρο. Οι μυθικές τηλεθεάσεις μπαίνουν σταθερά στο φάσμα του παρελθόντος, ενώ όλοι πια μιλούν για ένα δύσκολο αδιέξοδο, αφού το «Πρωινό» δείχνει να μην έχει καμία ελπίδα απέναντι στον επιθετικό ανταγωνισμό.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Λιάγκας αντιμετωπίζει μία από τις πιο δύσκολες σεζόν της καριέρας του. Το «Μεσημέρι» στον ΣΚΑΪ είναι άτυχο. Ολοι ψάχνουν να βρουν ποιο είναι αυτό το βήμα που έχει επιλέξει ο Γιώργος Λιάγκας, αλλά δεν μαρτυρά κανείς. Ακριβώς όπως οι δύο τους εντάχθηκαν στο δυναμικό του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Λιάγκας επιστρέφει εν μιά νυκτί. Η σύμπραξη με τον ΑΝΤ1 είναι μια συστημική απόφαση, η επιστροφή στο «Πρωινό» και στο πλευρό της πρώην συζύγου του είναι μια τηλεοπτική κίνηση ηγέτη. Με αυτή την κίνηση αποδεικνύει πως μικρότερα κανάλια, ακόμα και ο κραταιός ΣΚΑΪ, δείχνουν λίγα μπροστά στο σαρωτικό του εκτόπισμα. Ο Γιώργος Λιάγκας χρειάζεται ένα συστημικό κανάλι για να τον προστατέψει και να τον αναδείξει.

Η «επανένωση»

Η επιστροφή του στο «Πρωινό» σηματοδοτεί την επιστροφή της εκπομπής στο δυνατό ρεπορτάζ και στις μεγάλες ειδήσεις. Αλλωστε, σε αυτό έχει μάθει ο Λιάγκας το τηλεοπτικό κοινό. Η παρουσία του τοποθετείται περίπου στις 25 Ιανουαρίου, αλλά κανείς ακόμα δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε λίγες μέρες ο Γιώργος Λιάγκας θα βρίσκεται στο πλατό του «Πρωινού» για πρώτη φορά μαζί με την πρώην σύζυγό του Φαίη Σκορδά, και μάλιστα καθημερινά, παρουσιάζοντας ξανά την εκπομπή του. Με λίγα λόγια, επιστροφή στην κανονικότητα.

 

Από το περιοδικό ΤΥΠΟΣ TV που κυκλοφορεί με την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Περισσότερα Άρθρα

Αναστέλλονται από Δευτέρα 16 Μαρτίου όλες οι συναλλαγές των πολιτών με φυσική παρουσία τους, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών

Αναστέλλονται από Δευτέρα 16 Μαρτίου όλες οι συναλλαγές των πολιτών με φυσική παρουσία τους, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών για διάστημα 15 ημερών στα πλαίσια λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του Κορονοϊου. Οι πολίτες δύνανται να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και να λαμβάνουν ηλεκτρονικώς τα αιτούμενα έγγραφα και πληροφορίες. Με […]

Κλιματιζόμενες αίθουσες στη διάθεση των πολιτών ενόψει καύσωνα στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται, με βάση την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα διαθέσει από αύριο, Παρασκευή 30 Ιουλίου, δύο κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Οι αίθουσες θα παραμένουν καθημερινά ανοιχτές από την Παρασκευή 30 Ιουλίου έως και την Κυριακή 1η […]