26 °C Argos, GR
24 Μαΐου 2022

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου – Ερμιονίδας για τον θάνατο υπαλλήλου security και τον ξυλοδαρμό ταχυμεταφορέα

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ SECURITY ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΑ

Παράλληλα με τα φαινόμενα καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας, όσης έχει απομείνει, το τελευταίο διάστημα δύο τραγικά περιστατικά έρχονται να κρούσουν, για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην αγορά εργασίας.

[hfe_template id='397365']

Μία κατάσταση η οποία σε συγκεκριμένους κλάδους είναι εφιαλτική και έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Από τη μία η έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας και οι ιδιαίτερα καταχρηστικές συνθήκες εργασίας που οδήγησαν στο θάνατο ενός συναδέλφου security σε συσκευαστήριο στα Λεχαινά Ηλείας, σε μία ευρύτερη περιοχή που όφειλε να είναι ήδη στο μικροσκόπιο των ελέγχων λόγω γνωστών περιστατικών εργασιακής εκμετάλλευσης, και από την άλλη η εργοδοτική βία με τον ξυλοδαρμό ταχυμεταφορέα, επειδή δεν πρόλαβε να παραδώσει το σύνολο των δεμάτων που του είχαν ανατεθεί.

Ο κλάδος των διανομέων μετράει ήδη πολλούς νεκρούς και τραυματίες, με έξαρση των (κατά κύριο λόγο αδήλωτων) εργατικών ατυχημάτων λόγω της μεγάλης πίεσης εργασίας και της έλλειψης μέτρων υγείας και ασφάλειας, ενώ οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια και εξίσου η μη τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στον κλάδο των security είναι φαινόμενα που έχουν πολλάκις καταγγελθεί, χωρίς να έχουν τύχει της οφειλόμενης προσοχής σε επίπεδο ελέγχων.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού από την πλευρά των αρμοδίων ελεγκτικών Αρχών, οι οποίες καλούνται να ασκήσουν το ελεγκτικό τους έργο εξίσου κάτω από την απειλή της πανδημίας και συχνά χωρίς υποδομή και στελέχωση.

Οι πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων για τους ελέγχους Υπουργείων οφείλουν με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο να δώσουν μήνυμα απρόσκοπτης συνέχισης των ελέγχων και να στηρίξουν έμπρακτα το έργο των ελεγκτικών τους μηχανισμών, θωρακίζοντας το προσωπικό τους με αυστηρότητα τόσο απέναντι σε φαινόμενα απειλών, όσο και σε φαινόμενα προσπαθειών συγκάλυψης.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την εντατικοποίηση και συντονισμό των ελέγχων από τους ΤΟΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ  (ΣΕΠΕ).

Η ανοχή της παραβατικότητας και της διακινδύνευσης και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής είναι συνενοχή και οφείλει να ξεριζωθεί έμπρακτα από τον κοινωνικό ιστό όλης της επικράτειας με υποδειγματική τιμωρία όσων τον απειλούν.

        ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

                              ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ  

Περισσότερα Άρθρα

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Μένουμε σπίτι!!!

-Αποφεύγουμε την άνευ σοβαρού λόγου προσέλευση στα Nοσοκομεία. -Η επίσκεψη στα ιδιωτικά ιατρεία να γίνεται μετά από συνεννόηση με τον ιατρό, έτσι ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός με πολλά άτομα στην αναμονή. [hfe_template id=’397365′] Η υπεύθυνη στάση όλων μας, θα μειώσει την εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19! ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΙ ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ Share on FacebookTweetFollow […]

Κορονοϊός: 156 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και πέντε νέοι θάνατοι

Στα 156 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. 156 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11663, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. [hfe_template id=’397365′] 2258 (19.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5065 (43.4%) είναι σχετιζόμενα […]

Follow by Email