20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σύσκεψη στην Αργολίδα για την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων του lockdown

Στην Αργολίδα βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου ο Γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γιατρός δημόσιας υγείας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο γενικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βασίλης Χαντζής οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζου και την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Ι. Μαντζούνη και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου.

Συγχρόνως πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και την συμμετοχή των Δημάρχων Ερμιονίδας και Επιδαύρου όσων αφορά το αυστηρό lockdown στην Αργολίδα και τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν.

“Σε συνεργασία της Περιφέρειας και των υπηρεσιών της με τον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες δομές υγείας θα υπάρξει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης των κρουσμάτων” δήλωσε ο κύριος Μαλτέζος μεταξύ άλλων.

“Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει χαρακτήρα προληπτικό” υποστήριξε ο Γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Διαμαντόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος τόνισε: «Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών με την κοινή υπουργική απόφαση λόγω της πολυεστιακής εμφάνισης κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές του Νομού παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στην Αργολίδα. Το ολικό lockdown ενέχει οπωσδήποτε προληπτικό χαρακτήρα και χρειάζεται από όλους μας σύνεση και ατομική ευθύνη για να επανέλθουμε στην καλή εικόνα που διατηρούσε ο Νομός μας, ώστε να μπορούμε να ευελπιστούμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων. Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί αύριο 15/1/2021 προκειμένου να εξεταστούν νέα δεδομένα από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. 

Έλαβα την επιβεβαίωση από τον Περιφερειάρχη ότι θα εξασφαλιστούν τις επόμενες ημέρες πολύ περισσότερα rapid tests προκειμένου να ελεγχθεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Αργολίδας. 

Επικοινώνησα επίσης σήμερα με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων μαζί με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας προκειμένου να γνωστοποιήσουμε στην Υπουργό την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μας μονάδες.

Βρέθηκα δίπλα στην ΚΟΜΥ Αργολίδας στην περιοχή του Άργους όπου γίνονται προσπάθειες για λήψη όσο το δυνατόν περισσότερων δειγμάτων για τον κορονοϊό. Το πλέον ευχάριστο νέο της ημέρας είναι ότι σε 400 περίπου τεστ δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό!

Όλοι αποζητάμε την ανθρώπινη επικοινωνία, χρειάζεται όμως σωφροσύνη. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους υγειονομικούς μας γι΄αυτό θέλω όλοι να έχουμε κουράγιο, αντοχή και υπομονή και πιστεύω ειλικρινά ότι όλα θα πάνε καλά.»

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο Ερντογάν έκανε μήνυση σε ελληνική εφημερίδα

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε δια μέσου των δικηγόρων του μήνυση εναντίον των υπευθύνων ελληνικής εφημερίδας για το υβριστικό πρωτοσέλιδο εναντίον του, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu Ο επίμαχος τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Δημοκρατία» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άντε γ…, κύριε Ερντογάν», ενώ την Παρασκευή, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη […]

Μουσική βραδιά για ειδικό σκοπό στο Αργος

Ύστερα από πρωτοβουλία φίλων μουσικών αποφασίστηκε η διεξαγωγή «Μουσικής βραδιάς αλληλεγγύης» για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο cafe – bar «Αψέντι» στον πεζόδρομο του Άργους, το Σάββατο 3 Αυγούστου από τις 9 μ.μ και μετά! Θα υπάρχει προαιρετική ενίσχυση 2 ευρώ ανά άτομο.