19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Καιρός: Χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός επιδεινώνεται και άλλο αύριο Τετάρτη (13.01.2021) με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα στα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη (13.01.2021) σε όλη την Ελλάδα από την ΕΜΥ

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το βράδυ στη Θεσσαλία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αθήνα και Αττική 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία απο τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά σε ορεινές και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου από 01 μέχρι 10 Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Περισσότερα Άρθρα

Οι γιατροί του Ακτινολογικού Τμήματος στη Ν.Μ. Ναυπλίου, ενημερώνουν για το νέο μηχάνημα υπερήχων, με το οποίο εφοδιάστηκε το νοσοκομείο

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους ασθενείς και εξεταζόμενους στο νοσοκομείο μας, ότι το Τμήμα μας εφοδιάστηκε με νέο, τελευταίας γενιάς, μηχάνημα υπερήχων. Ευχαριστούμε το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, χωρίς την καίρια παρέμβαση του οποίου δε θα είχε πραγματοποιηθεί η ενέργεια αυτή. Οι Ιατροί του Ακτινολογικού Τμήματος – Ν.Μ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Γ. Γαβρήλος: Να αποζημιωθούν οι ελαιοκαλλιεργητές και οι εσπεριδοκαλλιεργητές για τις ζημιές του καύσωνα

Για μια ακόμη φορά, οι παραγωγοί μένουν εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και στα προβλήματα που δημιουργεί στις καλλιέργειες η κλιματική αλλαγή. Για μια ακόμη φορά, «σκοντάφτουμε» στον απαρχαιωμένο Καταστατικό Χάρτη του ΕΛΓΑ και στις περιορισμένες ζημιές που μπορεί να αποζημιώσει. Ακόμα, η Πολιτεία δεν έχει καταφέρει να βρει τους τρόπους, ώστε και ο Κανονισμός του […]