17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παράνομοι μηχανισμοί αλλοίωσης ταχογράφων βρέθηκαν σε 70 φορτηγά τους τελευταίους τρείς μήνες!

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν συσκευές παραποίησης δεδομένων ταχογράφου.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020, διαπιστώθηκε ότι, 70 συνολικά φορτηγά έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου, ενώ στους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες των οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους, εντοπίστηκαν μηχανισμοί που παρείχαν τη δυνατότητα στον οδηγό να επεμβαίνει στην ορθή καταγραφή της δραστηριότητας του ταχογράφου, αναφορικά με τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, την ταχύτητα του οχήματος και τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι 5 εξ’ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης καυσαερίων, με αποτέλεσμα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία.

Το οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου επιβλήθηκε η ακινητοποίησή τους, μέχρι αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας των ταχογράφων, ενώ επιπλέον αφαιρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι συσκευές επέμβασης και παραποίησης δεδομένων των ταχογράφων.

πηγη:ert.gr

Περισσότερα Άρθρα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Τέμπη» υπάρχουν και στην Πελοπόννησο

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια, να το ρίξουν σε ανθρώπινο λάθος, ο λαός και η νεολαία φωνάζουν για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Όσο και να γίνεται προσπάθεια, να φορτωθούν όλα στο τελευταίο τροχό της άμαξας ο λαός και η νεολαία ξέρει και βροντοφωνάζει ότι, ευθύνονται αυτοί που κυβερνούν και κυβέρνησαν τη χώρα. Γιατί […]

Εξιχνίαση κλοπών σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωση κλοπής Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε  οικία ημεδαπής, που έγινε την 15.1.2022 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος, ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και […]