15 °C Argos, GR
3 Φεβρουαρίου 2023

Ο Φίλης χαρακτήρισε οτι η εκκλησία συμπεριφέρεται συχνά ως πολιτικό κόμμα!

Οξεία κριτική στην Εκκλησία και την κυβέρνηση άσκησε ο Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον Άκη Παυλόπουλο στο Open, o «σχολάρχης» του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η Εκκλησία έκανε χθες επίδειξη πολιτικής δύναμης, κάτι που είναι απαράδεκτο, γιατί παραβιάζει την ουσία του θεσμού. Ο Νίκος Φίλης είπε ακόμα:

-Η Εκκλησία οφείλει να υπηρετεί το μήνυμα του Χριστού που είναι μήνυμα ζωής, «θανάτω θάνατον πατήσας». Δυστυχώς συμπεριφέρεται συχνά ως πολιτικό κόμμα και θέτει τον εαυτό της υπεράνω νόμων και δημοκρατικών θεσμών. Αυτό βλάπτει και την ίδια πρωτίστως, το κύρος της.

Από την άλλη η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι νοιάζεται περισσότερο για την ψήφο ορισμένων πιστών. Συμπεριφέρεται ως «η Δεξιά του Κυρίου», όπως είχε πει ο μακαριστός Χριστόδουλος. Παρόλα αυτά, οι πιστοί στη μεγάλη τους πλειοψηφία κατανοούν την ανάγκη να προφυλαχθούν και να προφυλάξουν τους οικείους τους. Για αυτό λίγοι προσήλθαν χθες στις εκκλησίες.

-Ούτε φυσικά ζητώ ΜΑΤ μπροστά από τους ναούς. Υπήρχαν τρόποι τις προηγούμενες μέρες, με έναν δημόσιο διάλογο που θα πίεζε την Εκκλησία, να αποφευχθεί η χθεσινή επικίνδυνη εξέλιξη. Τα αποτελέσματα στην εξέλιξη της πανδημίας θα τα γνωρίζουμε σύντομα. Μάσκα σε ανοιχτό χώρο – κοινό κουταλάκι σε κλειστό, όχι μόνο παραλογισμός αλλά και περιφρόνηση των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που ακολουθούν σχολαστικά τα μέτρα για να προφυλάξουν ολόκληρη την κοινωνία και πρωτίστως όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Το ακριβώς αντίθετο πνεύμα δηλαδή από αυτό που επιδείχθηκε χθες στους ναούς.

-Τέλος, έχει σημασία το μήνυμα. Τι θα πει σήμερα η κυβέρνηση -για παράδειγμα- στους μικρούς επιχειρηματίες, που με συντριβή οικονομική κρατούν κλειστά τα μαγαζιά τους; Δεν μπορούν κι αυτοί να δηλώσουν ότι με προσοχή και με τα κατάλληλα μέτρα θα ανοίξουν με το έτσι θέλω τα μαγαζιά τους; Αλλά φυσικά σε αυτούς ο σερίφης υπουργός θα στείλει τους αστυνομικούς όπως διαρκώς το κάνει, δεν θα επιλέξει να επιδείξει… σεβασμό και διακριτική παρουσία.

Πηγή:cnngreece

Περισσότερα Άρθρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 24 Ιουνίου

Σαν σήμερα 24 Ιουνίου συνέβησαν τα εξής: 1717: Ιδρύεται στο Λονδίνο η πρώτη μεγάλη στοά των μασόνων. 1812: Οι γαλλικές δυνάμεις υπό τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη εισβάλλουν στη Ρωσία 1949: Πεθαίνει ο Θεμιστοκλής Σοφούλης, Έλληνας πολιτικός που έφτασε ως το αξίωμα του πρωθυπουργού. 1954: Εξασφαλίζεται οριστικά η ύδρευση της Αθήνας. Θα μεταφέρονται τα νερά της λίμνης […]

Ο Τσίπρας, το τοστ και το σπαθί

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα Ο Αλέξης Τσίπρας, αποτελεί το αντικείμενο ενός εικονογραφημένου ανέκδοτου που κυκλοφορεί εδώ και μήνες σε πολλές χώρες και τον λοιδωρεί με πολύ ευγενικό αλλά σίγουρα κορυφαίο χιούμορ. Βρίσκεται σε ένα «πηγαδάκι», δίπλα σε κάποιους «ηγέτες» του κόσμου, σε κάποια δεξίωση όπου ένας από τους ηγέτες αυτούς  σηκώνει το ποτήρι του και λέει […]