17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ North 98 και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη

Καμπάνια ενημέρωσης με διαφάνεια, αντικειμενικούς όρους και συμπερίληψη των περιφερειακών ΜΜΕ. 

Απαιτείται σχέδιο και επαγρύπνηση με επίκεντρο τις ευάλωτες ομάδες και τους πολίτες στην πρώτη γραμμή για τον εμβολιασμό

Για την ψυχική υγεία:

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι εντάχθηκε πριν από λίγες ημέρες ειδικός της ψυχικής υγείας, καθηγητής ψυχιατρικής, στην ειδική επιτροπή των λοιμοξιολόγων γιατί μαζί με τα ζητήματα που αφορούν την σωματική μας υγεία, πρέπει να δούμε και την ψυχική μας υγεία που έχει τραυματιστεί όλο αυτό το διάστημα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Για την έναρξη των εμβολιασμών:

O εμβολιασμός είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο κατά του ιού, έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα, δεν φτάνει όμως μόνο αυτό.  Η στρατηγική για το ασφαλές άνοιγμα της κοινωνία και της οικονομίας πρέπει να είναι λάβει υπόψη της όλες τις παραμέτρους, μέτρα, εμβολιασμός, αυστηρές διαδικασίες, κυρίως μαζικά τεστ.

Έχουμε μπροστά μας έξι με εφτά μήνες οι οποίοι έχουν πολύ υψηλό ρίσκο. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και επομένως πρέπει ο εμβολιασμός να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Αυτό αφορά βεβαίως τον εθνικό σχεδιασμό για τον εμβολιασμό αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση που πρέπει να εντείνει και να ενισχύσει τη συλλογική στρατηγική εμβολιασμού της θωρακίζοντας πρώτα τις ευάλωτες υγειονομικά ομάδες, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και προχωρώντας γρήγορα και στον υπόλοιπο πληθυσμό που το έχει ανάγκη. Εκεί πρέπει να πέσει όλο το βάρος και να γίνει με γρήγορες αλλά πάντα ασφαλείς διαδικασίες.

Είναι πολύ σημαντικό και άκρως θεσμικά παραδειγματικά συμβολικό, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής ηγεσίας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να εμβολιάζονται. Το παράδειγμα της ευθύνης και της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι αγαθό που πρέπει να προασπίζεται από όλους και όλοι να αναλαμβάνουν τη διαχείριση της ευθύνης που τους αναλογεί. Αλλά φτάνει ως εκεί, προσωπικά σόου δεν χρειάζονται. 

Πρέπει να δούμε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα μαζί με την ελπίδα και την αισιοδοξία που γεννά η εικόνα του πρώτου εμβολιασμό κι άλλα μέτρα, διότι η πανδημία εξελίσσεται με τις συνέπειες της να πλήττουν καίρια την υγεία αλλά και την οικονομία μας.

Εμείς έχουμε καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για το ασφαλές άνοιγμα με μαζικά τεστ ανά νομούς, έτσι ώστε να μπορούν σιγά-σιγά οι νόμοι να μπορούν να ανοίγουν και η οικονομική και κοινωνική ζωή να αποκαθίσταται σταδιακά.

Δεν είναι όλη η χώρα, ενιαία υγειονομική περιφέρεια. 

Δεν μπορεί, όλη η χώρα να είναι μία ενιαία υγειονομική περιφέρεια, υπάρχουν νομοί της χώρας που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν ελάχιστα κρούσματα, επομένως θα πρέπει από κει να ξεκινήσει η επιστροφή στην φυσιολογική ζωή, με ό,τι αυτό σημαίνει και σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνικής ψυχολογίας. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην φυσιολογική τους ζωή με όλες τις διαδικασίες, είτε αυτές αφορούν τα σχολεία, είτε αφορούν το άνοιγμα των μαγαζιών και αυτό δεν μπορεί να αφορά περιοχές οι οποίες εξακολουθούν και σήμερα να είναι στο κόκκινο και να αντιμετωπίζουν τεράστια ζητήματα όπως είναι κάποιοι νομοί της Βορείου Ελλάδος ή ένα κομμάτι της Αττικής. Αυτό είναι κάτι το οποίο φυσικά θα το αποφασίσουν οι λοιμωξιολόγοι, όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να μάθει από τα λάθη που έκανε στο παρελθόν αντιμετωπίζοντας με λάθος τρόπο τη χώρα ως μια ενιαία και οριζόντια υγειονομική περιφέρεια. Έπρεπε από την αρχή να την έχει χωρίσει σε τμήματα και να ελέγχει σταδιακά. 

Η κυβέρνηση μας ακολουθεί πίσω από δικές μας προτάσεις και θέσεις ειδικά όσον αφορά το ασφαλές άνοιγμα ανά νομό. Δεν μπορεί να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Τη σημασία των μαζικών τεστ που υιοθέτησε μας δικαιώνει. Την πρόταση αυτή την έχουμε καταθέσει εδώ και ενάμιση μήνα, ώστε σιγά-σιγά σιγά νομοί ανά τη χώρα, νησιά και υγειονομικά πράσινες περιοχές να επιστρέψουν στην κανονική ζωή και όταν αυτό το επιτρέψει η πανδημία, να συμβεί και σε υπόλοιπες περιοχές που έχουν πληγεί βαρύτατα όπως είναι η Βόρεια Ελλάδα.

Για την καμπάνια εμβολιασμού:

Έχει αργήσει η ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για το εμβόλιο και τη σημασία του. Η καμπάνια  είναι χρήσιμη, αρκεί να εξυπηρετεί το στόχο της ενημέρωσης των πολιτών, αντιμετώπισης των fakenews και της εύλογης αγωνίας των πολιτών, σχετικά με τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. 

Η καμπάνια, όμως, αυτή τη φορά δε μπορεί να γίνει με όρους «λίστας Πέτσα». 

Χρειάζεται διαφάνεια, αντικειμενικούς  όρους στη διάθεση των χρημάτων, που σχετίζονται με την αναγνωσιμότητα, ακροαματικότητα  ή τηλεθέαση των ΜΜΕ και φυσικά συμπερίληψη των επαρχιακών ΜΜΕ. 

Για τα ελληνοτουρκικά:

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά η θέση μας είναι απολύτως σαφής και αδιαπραγμάτευτη. Το μόνο αντικείμενο διαλόγου για τα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία, είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας. Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρά κρυφή ατζέντα, δεν επιτρέπεται μυστική διπλωματία και «ήξεις αφήξεις». Τελεία και παύλα.

Περισσότερα Άρθρα

Ανδρέας Πουλάς: Tα υπερπλεονάσματα εμπόδιο για μία σωστή φορολογική μεταρρύθμιση (video)

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής, Ν. Αργολίδας και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Πουλάς στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο. Ειδικότερα, ο κ. Πουλάς ανέφερε τα εξής: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η ελληνική κοινωνία περίμενε με αδημονία το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα. Μετά από μία σκληρή τετραετία φορολογικής […]

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας και αύριο στην Αργολίδα

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 11 Ιουλίου είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4 σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Αργολίδα,  Φθιώτιδα, Κορινθία, Κρήτη, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Χίο και Ψαρά.   Κατόπιν αυτού υπενθυμίζονται τα παρακάτω :   -Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. Οι […]