19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πρωτοχρονιά: Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν

Με περιορισμούς και lockdown θα γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά με τα μέτρα να είναι ίδια με αυτά των Χριστουγέννων.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα αλλάξει τίποτα αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας όπου θα ισχύει και πάλι το 10 το βράδυ με 5 το πρωί, όπως επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην τελευταία ενημέρωση για την πανδημία για το 2020.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που θα ισχύουν την Πρωτοχρονιά θα είναι τα εξής:

– Έως δύο οικογένειες θα μπορούν να καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι και μέχρι εννέα άτομα.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, χωρίς εξαιρέσεις.

-Για τις μετακινήσεις προς το ρεβεγιόν και για την επιστροφή στο σπίτι, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν sms στο 13033 με κωδικό “6”.

Όσον αφορά τους χώρους λατρείας ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας παρουσία πιστών με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με δυο μέτρα απόσταση ανάμεσα στα άτομα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο μέγιστος αριθμός παρισταμένων είναι 25 άτομα, ενώ για τους Μητροπολιτικούς Ναούς τα 50 άτομα με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική.

Πηγή: newsit.gr

Φωτογραφία: intime.gr

Περισσότερα Άρθρα

Μαρούσι: Με 40 μαχαιριές σκότωσε η 17χρονη την 22χρονη – Τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τη δολοφονία της 22χρονης στο Μαρούσι από τη 17χρονη φίλη της. Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η 17χρονη μαχαίρωσε το θύμα περίπου 40 φορές στο πρόσωπο και τον λαιμό. Συγκεκριμένα, ήταν τέτοιο το μένος τη 17χρονης που η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε περίπου 40 μαχαιρώματα, ενώ η ανήλικη […]