13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Χαλκιδική: Ψαράδες έσωσαν δελφίνι που μπλέχτηκε στα δίχτυα

Ένα δελφίνι είχε πιαστεί σε δίχτυ αλιείας και δύο ψαράδες απ’ την Ιερισσό που το εντόπισαν έσπευσαν και το απελευθέρωσαν.

Ο Κώστας Αξιώτης και ο Κυριάκος Βορίσης πήγαν με τη βάρκα τους για ψάρεμα, όταν κοντά σε βραχώδη ακτή στο Ακρωτήρι Αράπης, κοντά στο Άγιο Όρος, είδαν ένα μεγαλόσωμο ζωντανό ρινοδέλφινο να παλεύει να ξεφύγει από δίκτυα, στα οποία είχε πιαστεί.

Χωρίς δεύτερη σκέψη πλησίασαν το δελφίνι και άρχισαν να κόβουν το δίχτυ που είχε τυλιχτεί γύρω του. Το δελφίνι περίμενε υπομονετικά και όταν τελικά απελευθερώθηκε, “ξεπροβόδησε” τους ψαράδες κολυμπώντας δίπλα τους!

“Ως επαγγελματίας ψαράς ήθελα να δείξω ότι σεβόμαστε και αγαπάμε την θάλασσα και ότι βρίσκεται μέσα σε αυτήν, γιατί είναι το δεύτερο σπίτι μας” ανέφερε στο halkidikinews.gr ο Κώστας Αξιώτης.

Κάθε χρόνο δεκάδες δελφίνια εντοπίζονται στις ελληνικές ακτές νεκρά, τραυματισμένα ή ζωντανά.

YouTube player
YouTube player

Περισσότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές: ”Ζητώ συγγνώμη για τις όποιες αδυναμίες”

Συγγνώμη ζήτησε πριν λίγο ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός ”Οι τελευταίες ημέρες ήταν από τις πιο δύσκολες για την πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες. Δώσαμε, και ακόμη δίνουμε, τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Αλλά αντιμετωπίζουμε μία φυσική καταστροφή πρωτόγνωρων διαστάσεων: σε λίγες μέρες ξέσπασαν 586 πυρκαγιές σε […]