21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

«Ρωμαϊκό Ταφικό Μνημείο Ερμιόνης»

Με χαρά παραλάβαμε το υπ’ αριθ. πρωτ. 298998/17-12-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αργολίδας, σχετικά με την ένταξη και κατασκευή του έργου : «Αναστήλωση – στερέωση και διαμόρφωση χώρου τοποθέτησης Ταφικού Μνημείου Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας» προϋπολογισμού 120.000 €.

Με την ανωτέρω απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των αρμοδίων Υπηρεσιών της, υλοποιείται μία ακόμα δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Π. Νίκα και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Μαλτέζου προς τον Δήμο Ερμιονίδας.

Έτσι η Ερμιόνη θα αποκτήσει σύντομα μία όμορφη «πλατεία» στης οποίας το κέντρο θα στέκει το Ρωμαϊκό Ταφικό Μνημείο που βρέθηκε πλησίον αυτής, κατά τις ανασκαφές που έγιναν το 1988 – 1990 στο οικόπεδο του ΟΤΕ Ερμιόνης.

Το Μνημείο αυτό, λαμβάνει επιτέλους την θέση που του αξίζει, για να θυμίζει σε επισκέπτες και κατοίκους την πλούσια ιστορία της Ερμιόνης ανά τους αιώνες.

Γραφείο Δημάρχου

Περισσότερα Άρθρα

Γ. Μανιάτης: ”ΑΟΖ και Yδρογονάνθρακες” (”Ένωση Γεωγράφων”), ”Αρπαγές Γης φτωχών χωρών”

Εκτεταμένες «αρπαγές γης» σε φτωχές χώρες, για λογαριασμό σύγχρονων αποικιοκρατικών πρακτικών. ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι ρυπαντές, με τις φυσικές καταστροφές λόγω Κλιματικής Κρίσης, να διπλασιάζονται μέσα σε μια 20ετία. Παραγωγή τροφίμων και fast fashion, από τις σημαντικές πηγές εκπομπών, που χρειάζονται πλήρη ανασχεδιασμό. (”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, 09/12/2022) Στα 20 χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Γεωγράφων, μια […]

Ο Μάκης Σερασκέρης και ο Αθανάσιος Τζαβάρας υποψήφιοι με το συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Oνομάζομαι Μάκης Σερασκέρης. Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Σελλή με την οποία και έχουμε δυο παιδιά τον Παναγιώτη και την Ιωάννα. Είμαι αγρότης και μόνιμος κάτοικος Ανυφίου. Γνωρίζοντας και ζώντας καθημερινά τα προβλήματα της κοινότητας μου με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο δε θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με τις δημοτικές εκλογές. Η […]