14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Νέος συναγερμός στη Βρετανία: Εντοπίστηκε κι άλλη μετάλλαξη του κορονοϊού

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό κι άλλης μετάλλαξης του κορονοϊού, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών είναι “ακόμη πιο μεταδοτική” από την προηγούμενη.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι βρετανικές Αρχές εντόπισαν μια νέα “ανησυχητική” μετάλλαξη του SARS-CoV-2 και για τον λόγο αυτό τίθενται άμεσα περιορισμοί στις μετακινήσεις από και προς τη Νότια Αφρική.

Ο Ματ Χάνκοκ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου: «Εντοπίσαμε δύο κρούσματα μιας άλλης, νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο». Εξήγησε ότι και οι δύο ασθενείς είναι επαφές ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει στη χώρα από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αυτή η νέα μετάλλαξη είναι πολύ ανησυχητική επειδή είναι ακόμη πιο μεταδοτική και φαίνεται ότι (ο ιός) έχει μεταλλαχθεί περισσότερο σε σύγκριση με την (πρώτη) μετάλλαξη που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ενώ όσοι ταξίδεψαν πρόσφατα στη Νότια Αφρική ή ήρθαν σε στενή επαφή με ταξιδιώτες από τη συγκεκριμένη χώρα θα πρέπει να μπουν «αμέσως σε καραντίνα».

Πηγή: Reuters/AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: Νέος συναγερμός – Εντοπίστηκε μετάλλαξη του ιού που μεταδίδεται ταχύτερα

Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντόπισαν οι επιστήμονες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι το νέο αυτό στέλεχος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων. Ο Χάνκοκ μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων έκανε τη σοκαριστική αποκάλυψη ότι οι επιστήμονες εντόπισαν τη μετάλλαξη που φαίνεται να επηρεάζει τη μετάδοση του […]

Covid-19: 729 θάνατοι και 27.750 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη Βραζιλία

Ακόμη 27.750 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στη Βραζιλία, με το σύνολο των περιπτώσεων να ανέρχεται πλέον σε 5.028.444, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Υγείας της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής. Το ίδιο διάστημα ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε τους 148.957 νεκρούς, καθώς άλλοι 729 ασθενείς […]