18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ειδική Διαδικτυακή Προβολή: Ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει Μπαχ στην Επίδαυρο

Ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει Μπαχ στην Επίδαυρο

Προβολή της συναυλίας που δόθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 17 Ιουλίου

Διαθέσιμη για 48 ώρες την Πρωτοχρονιά του 2021

Όλοι θυμόμαστε το κορυφαίο μουσικό γεγονός που άνοιξε τα φετινά Επιδαύρια στις 17 Ιουλίου, την κατανυκτική συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου, ο οποίος στάθηκε μόνος του στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου για να ερμηνεύσει έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Ήταν μια εμβληματική στιγμή για τα 65 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου αλλά και για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Κατερίνας Ευαγγελάτου, που, με την πρόσκληση του κορυφαίου βιολονίστα στην Επίδαυρο, εγκαινίασε ένα διαφορετικό βίωμα των φεστιβαλικών χώρων, μια αντισυμβατική «κατοίκησή» τους.

Καλωσορίζοντας εορταστικά το νέο έτος την Πρωτοχρονιά, το Φεστιβάλ προσφέρει για 48 ώρες την προβολή αυτής της μοναδικής συναυλίας, που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν στην Επίδαυρο.

Στο μεγαλύτερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου, τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού, ο Λεωνίδας Καβάκος μοιράστηκε μαζί μας μια σπάνια μουσική προσευχή. Σε μια εποχή που χρειαζόμαστε συλλογικά την ανάταση, το Φεστιβάλ διασχίζει το 2020 χαρίζοντας στο Κοινό αυτή τη μυσταγωγική στιγμή –  σαν δώρο εξευμενισμού και ελπίδας για το 2021 που έρχεται.

Η προβολή της συναυλίας εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο μεταδόσεων, που θα περιλαμβάνει σημαντικές συναυλίες και μουσικές παραστάσεις από το πρόγραμμα του 2020. Το πλήρες πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Λεωνίδας Καβάκος, βιολί

Σχεδιασμός φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ

Σύμβουλος ήχου Jonas Niederstadt

Ηχολήπτης Γιώργος Καρυώτης

 

 {Πρόγραμμα συναυλίας}

 

Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750)

 

Παρτίτα αρ. 3 για σόλο βιολί σε μι μείζονα, BWV 1006

Preludio

Loure

Gavotte en Rondeau

Menuett I

Menuett II

Bourrée

Gigue

 

Σονάτα για σόλο βιολί αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, BWV 1001

Adagio

Fuga (Allegro)

Siciliana

Presto

 

Παρτίτα αρ. 2 για σόλο βιολί σε ρε ελάσσονα, BWV 1004

Allemande

Courante

Sarabande

Gigue

Chaconne

 

Διάρκεια 70΄

(Μεταξύ των έργων, μικρή παύση)

Η συναυλία θα προβληθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στο διαδικτυακό μας κανάλι στο YouTube: Greek Festival και θα παραμείνει διαθέσιμη για 48 ώρες.

Έναρξη: 17:00  / YouTube: Greek Festival

Περισσότερα Άρθρα

Ισπανία: 832 νεκροί από κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες

Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, κατά 832, στην Ισπανία τις τελευταίες 24 ώρες και έφτασε τους 5.690, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αυξήθηκε στους 72.248 από 64.059 χθες, Παρασκευή. Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον […]

Επισκέψεις του υποψήφιου βουλευτή, Ν. Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Πουλά

Περιοδεία στην αγορά και στα καταστήματα του Άργους πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς. Ο κ. Πουλάς συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν οικονομικά στις δύσκολες οικονομικές και […]