19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση του Δημαρχείου Ναυπλιέων (vid)

Εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους η new media art τεχνολογία πολυμέσων 3D Projection Mapping την οποία ο Δήμος Ναυπλιέων χρησιμοποίησε για να φωταγωγήσει φέτος τα Χριστούγεννα την πρόσοψη του Δημαρχείου στο Ναύπλιο.

Μικροί και μεγάλοι που βρέθηκαν να περνούν απόψε από την Πλατεία Τριών Ναυάρχων έχων την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ξεχωριστή προβολή που για πρώτη φορά στην Αργολίδα τουλάχιστον εφαρμόζεται.

Το 3D Projection Mapping είναι κατά μια ερμηνεία η μέθοδος με την οποία ένα video (με 3D ή 2D περιεχόμενο) προβάλλεται σε μια επιφάνεια κτιρίου ή άλλου αντικειμένου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα αρχιτεκτονικά ή γεωμετρικά του στοιχεία.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και κάνει ολόκληρα κτήρια να αλλάζουν σχήματα, χρώματα και να  μεταμορφώνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η τεχνική αυτή έχει χρησιμοποιηθεί από μεγάλες εταιρίες (και όχι μόνο) για την προώθηση των προϊόντων τους και έχει γίνει το αγαπημένο ¨όπλο” στα χέρια των υπεύθυνων marketing και διαφημιστών. Ειδικά με την βοήθεια ηχητικών εφέ και μουσικής, το αποτέλεσμα αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία.

Την εναρκτήρια προβολή παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη και άλλοι.

Ο Δήμος Ναυπλιέων στην επίσημη σελίδα του στο facebbok αναφέρει:

“Μέσω της επίσημης Facebook Σελίδας του Δήμου Ναυπλιέων μπορείτε να παρακολουθήσετε ΖΩΝΤΑΝΑ την χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση του Δημαρχείου. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία ξεχωριστή προβολή.
Λόγω των υγειονομικών συνθηκών παρακαλούμε οι δημότες να μην προσέλθουν στο χώρο
Ας παρακολουθήσουμε όλοι μας από το σπίτι, υγιείς και ασφαλείς”

 

Περισσότερα Άρθρα

Τα γεγονότα σαν σήμερα 20 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα και τον Κόσμο

1833 Ο Βασιλιάς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φτάνουν στο Ναύπλιο με την αγγλική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη». Τους συνοδεύουν 4.000 βαυαροί στρατιώτες. 1937 Με τον Αναγκαστικό Νόμο 447 της δικτατορικής κυβέρνησης Μεταξά, επιβάλλεται ο υποχρεωτικός σημαιοστολισμός δημοσίων υπηρεσιών, καταστημάτων και οικιών κατά τις εθνικές εορτές. 1942 Σε ναζιστική διάσκεψη στο προάστιο Βάνζεε του Βερολίνου αποφασίζεται […]

Ποιους ευχαριστεί η ΚΟΜΥ Αργολίδος

Οι επιστολές απευθύνονται στον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδος κ. Κατσαντώνη Λάμπρο, στον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου κ. Δημόπουλο Αλέξανδρο και στην Ο.Π.Κ.Ε. Αργολίδος καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πελοποννήσου κ. Μαλτέζο Ιωάννη . Αναλυτικά:   Προς: Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κατσαντώνη Λάμπρο Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου κ. Δημόπουλο Αλέξανδρο Επικεφαλή της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε . Υπαστυνόμο κ. […]