19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πώς θα περάσουμε το lockdown δημιουργικά με τους τετράποδους φίλους μας

Τα κατοικίδια, όπως γνωρίζουν όσοι συμβιώνουν με κάποιο, είναι συντροφιά, παρηγοριά, πραγματική σχέση ζωής. Σκεφτείτε μόνο πώς θα νιώθατε –ειδικά εάν ζείτε μόνοι– εάν δεν είχατε τον σκύλο ή τη γάτα σας στις μέρες της καραντίνας.

Πιθανότατα θα αισθανόσασταν πολύ πιο πεσμένοι γιατί θα νιώθατε ατελείωτη μοναξιά. Είναι γνωστό άλλωστε πως η επαφή με τα ζώα μέσα στο σπίτι λειτουργεί και ως αγχολυτικό.

Ως γνωστόν τα σκυλάκια μας έχουν βασική ανάγκη να εκτονώνουν καθημερινά την ενέργειά τους.

Ακόμα λοιπόν και τώρα που διανύουμε την περίοδο του χειμώνα, εκτός από τη βόλτα μας με την αποστολή του απαραίτητου μηνύματος, μπορούμε να απασχολήσουμε τα σκυλάκια μας μέσα στο σπίτι, με πολύ ευφάνταστους τρόπους.

Παιχνίδια μυαλού

Απασχολήστε το σκύλο σας με παιχνίδια που βοηθούν τόσο στην εκτόνωσή του όσο και στην ενίσχυση της παρατηρητικότητας και της δεξιότητας επίλυσης προβλημάτων. Γεμίστε παιχνίδια με την αγαπημένη του λιχουδιά ή κροκέτα και αφήστε τον να ασχοληθεί μέχρι να καταφέρει να την εντοπίσει μέσα σε αυτά. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ένα μπουκαλάκι νερού αντί για παιχνίδι, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει το πώμα και το δαχτυλίδι από το στόμιο, καθώς και την ετικέτα.

Παιχνίδια εμποδίων

Αν το σκυλάκι σας είναι αρκετά ενεργητικό, θα λατρέψει τα παιχνίδια με εμπόδια!
Δημιουργήστε αυτοσχέδια εμπόδια (όπως κοντάρι, στίβα βιβλίων ή μαξιλαριών) και ενθαρρύνετε το σκύλο σας να περάσει από πάνω. Επίσης, μπορείτε να το μάθετε να περνάει μέσα από στεφάνι (χούλα χουπ). Καλό θα ήταν πριν το επιχειρήσετε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό του για τις αντοχές και τη φυσική του κατάσταση.

Παιχνίδια όσφρησης

Ενισχύστε την όσφρηση του αγαπημένου σας κατοικίδιου και κατ’ επέκταση την ευστροφία του. Δείξτε του μία λιχουδιά ή ένα πάνινο παιχνίδι και μετά κρύψτε το σε ένα από τα δύο σας χέρια. Στη συνέχεια ζητήστε από το σκύλο σας να “μαντέψει” που βρίσκεται.

Κρυφτό

Αρκεί μόνο να επιλέξτε λιχουδιές με έντονη οσμή και γεύση, να τις δείξετε στο σκύλο σας και μόλις τις αντιληφθεί να τις κρύψετε σε κάποιο μέρος του σπιτιού. Φροντίστε οι κρυψώνες να είναι ασφαλή μέρη, τόσο για εκείνο όσο και για τα δικά σας αντικείμενα που δεν θέλετε να φαγωθούν!

Σκάψιμο

Εάν το σκυλί σας λατρεύει να σκάβει, μπορείτε να δημιουργήσετε την ευκαιρία σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς να προκληθούν ζημιές. Χρησιμοποιήστε κουβέρτες, μέσα στις οποίες θα κρύψετε λιχουδιές ή παιχνίδια. Θα του χαρίσει αρκετή ώρα σκαψίματος και εκτόνωσης, ενίσχυση της όσφρησής του, αλλά και εκμάθηση επίλυσης προβλημάτων.

Ασκήσεις βασικής εκπαίδευσης

Επαναλάβετε καθημερινά τις βασικές ασκήσεις που έχει μάθει ο σκύλος σας για να τον κρατήσετε σε φόρμα, σωματικά και πνευματικά. Προσθέστε σε αυτές νέα τρικς ή εντολές. Μάθετέ του να σας φέρνει το παιχνιδάκι του ή να ανοιγοκλείνει το φως πατώντας το διακόπτη. Οπλιστείτε με υπομονή και μην ξεχνάτε να τον επιβραβεύετε κάθε φορά που τα καταφέρνει.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την ευκαιρία που σας δίνεται να περάσετε περισσότερο χρόνο με τον πιστό σας φίλο, διασκεδάζοντας και κάνοντας πιο δυνατό τον δεσμό μεταξύ σας!

ΠΗΓΗ: Γόβα Στιλέτο

Περισσότερα Άρθρα

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων

Μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων παίρνουν και πάλι τις θέσεις τους στις τάξεις τους. Με εξαίρεση τις δομές της Ειδικής Αγωγής, που δεν έχουν διακόψει τη δια ζώσης λειτουργία τους φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γενικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιστρέφουν στα θρανία τους μετά από μία δίμηνη διακοπή, που «υπαγορεύθηκε» […]

Συνεχίζεται η αγροτική οδοποιία και στις Λίμνες! Στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τις παρεμβάσεις του Δήμου

Υπογράφηκε σήμερα 10/5/2023 μεταξύ του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Δ.Ε. Μυκηνών (περιοχή οικισμού Λιμνών)», προϋπολογισμού 409.019,27 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό γεωργικό Ταμείο Αγροτικής […]