22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ-Covid-19: Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων – Στους 2.600 οι νεκροί σε 24 ώρες

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Παρασκευή νέο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τα οποία έφθασαν σχεδόν τα 235.000 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ταυτόχρονα, η χώρα, αντιμέτωπη με τρομακτική έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού εδώ και αρκετές εβδομάδες, θρήνησε άλλους σχεδόν 2.600 θανάτους εξαιτίας του COVID-19, πάντα κατά τα στοιχεία της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 ώρα Ελλάδας).

Τις οκτώ τελευταίες ημέρες, στις ΗΠΑ επιβεβαιώνονται ημερησίως πάνω από 200.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού, με εξαίρεση το περασμένο Σαββατοκύριακο· τα Σαββατοκύριακα γενικά οι αριθμοί που καταγράφονται τείνουν να είναι χαμηλότεροι.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του COVID-19 που καταγράφονται σε ημερήσια βάση ξεπερνά τους 2.400 από την 1η Δεκεμβρίου, και σε αυτή την περίπτωση με εξαίρεση το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πάνω από 108.000 άνθρωποι με τη νόσο που προκαλεί ο ιός νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, νέο ρεκόρ, κατά τα στοιχεία του COVID Tracking Project.

Περισσότερα Άρθρα

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Με επιτυχία η εκπαίδευση στα υγειονομικά πρωτόκολλα των εργαζομένων στον Τουρισμό

Εξαιρετικά επιτυχημένα παρέμβαση, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την εκπαίδευση των εργαζομένων στον τουρισμό, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έγινε με τηλεκπαίδευση με τη συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών Πελοποννήσου, Κρήτης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. “Αρχίζει μια δημιουργική και αποδοτική συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια Κρήτης ιδιαίτερα σε θέματα τουριστικού, αλλά και αγροτικού […]

Οι προβλέψεις για τα αισθηματικά σου αυτήν την εβδομάδα

ΚΡΙΟΣ Ελεύθεροι. Σε περίπτωση που προσφάτως χώρισες, με τη Σελήνη σε εξάγωνο με τον Κρόνο τα γεγονότα θα σε ωθήσουν σε μια ουσιαστική συζήτηση με το πρώην ταίρι σου. Ο ορθολογισμός που θα σε διακρίνει θα σε βοηθήσει να σκεφτείς επάνω σε σοβαρή βάση, οι αποφάσεις που θα πάρεις θα είναι ριζικές και ώριμες. Η […]