2 °C Argos, GR
25 Ιανουαρίου 2022

Ανδρέας Πουλάς: Απαντήσεις για τη διαγωνιστική διαδικασία του ΙΦΕΤ ΑΕ ως προς  την προμήθεια 2 εκατομμυρίων rapidtests (vid)

 

Εξηγήσεις για την διαγωνιστική διαδικασία του ΙΦΕΤ ΑΕ για την προμήθεια 2 εκατομμυρίων rapidτεστ, ζήτησε ο βουλευτής και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση στη Βουλή της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στα ερωτηματικά που προκαλεί η ενέργεια αυτή καθώς μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε προηγηθεί με την ίδια διαδικασία προμήθεια 800.000 rapidtest και σύμφωνα με την χθεσινή ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid τεστ έχουν ελεγχθεί 307.000 δείγματα, αριθμός που δεν δικαιολογεί την αναγκαιότητα της βιαστικής προμήθειας, επιπλέον 2.000.000 rapidtest.

Επιπλέον, ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στο γεγονός ότι την ώρα ο ίδιος ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων αφήνει υπόνοιες με την από 13.11.2020 επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας για πιθανότητα φωτογραφικών διαγωνισμών εξπρές υπέρ συγκεκριμένων εταιριών, που έχουν φροντίσει να διαθέτουν το απαραίτητο απόθεμα υλικού ώστε να ανταποκριθούν στις ασφυκτικές διαγωνιστικές προθεσμίες και σε υψηλά κόστη  που δεν δικαιολογούνται από τις τιμές στη διεθνή αγορά.

Επίσης, ζήτησε απαντήσεις για ποιο λόγο στον πρώτο διαγωνισμό για τα 800.000 rapid τεστ δεν μπήκε στην πρόσκληση ο όρος ότι η προμήθεια των τεστ θα πρέπει να γίνει από τη λίστα προϊόντων που έχει εγκρίνει ο ΠΟΥ ενώ στον 2ο διαγωνισμό μπήκε ο συγκεκριμένος όρος τη στιγμή που είναι γνωστό ότι μόνο 2 συγκεκριμένες εταιρείες έχουν πάρει αυτή την έγκριση.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι ενώ έχουν περάσει10 μήνες πανδημίας μόλις χθες με τροπολογία της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται rapid τεστ σε όλες τις κλειστές δομές.

Κλείνοντας ο κ. Πουλάς ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει θέση αναφορικά με τις καταγγελίες που ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για ΕΔΕ και μετακινήσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που δεν είναι αρεστό στις Διοικήσεις σημειώνοντας ότι «τα φαινόμενα αυτά είναι απαράδεκτα, δημιουργούν αναστάτωση στο υγειονομικό προσωπικό και αντιπαραθέσεις μεταξύ των συναδέλφων».

 

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Αύριο ανακοινώνεται ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας – Το φαβορί

Αύριο Δευτέρα στις 11:30, θα ανακοινωθεί το πρόσωπο την ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Η ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, δηλαδή την ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.  Στη συνέχεια ο […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Ο στρατηγός κι ο παγωτατζής

Ας πούμε ότι αύριο το πρωί ξεσπά πόλεμος με την Τουρκία (λέμε τώρα). Πώς θα σας φαινόταν αν βλέπατε στην τηλεόραση από τη μια τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κι απέναντι του έναν παγωτατζή ή έναν καλλιεργητή αβοκάντο να μαλώνουν για τον τρόπο που πρέπει να γίνουν οι πολεμικές επιχειρήσεις; Ο στρατηγός να λέει θα χρησιμοποιήσουμε τα […]

Follow by Email