18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια την Παρασκευή σχεδόν σε όλη τη χώρα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά. Το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 14, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 12, στη Θεσσαλία από 6 έως 13, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 7 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 16, στις Κυκλάδες από 12 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 19.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε νότιους και το απόγευμα θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 6 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 5 έως 7 μποφόρ.

 

Τι περιμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις από το μεσημέρι, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 2 έως 4 και τοπικά στις παράκτιες περιοχές τα 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοανατολικοί 2 έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα για την Παρασκευή, 11.12.2020

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τη νύχτα στην Πελοπόννησο τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Nοτιοδυτικοί 3 με 5, από το απόγευμα 5 με 6, με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ στα νότια σε 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές που το βράδυ θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: Nοτιοδυτικοί 3 με 5, από το απόγευμα 6 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων αργά τη νύχτα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Από το βράδυ προβλέπονται εκ νέου βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, από το μεσημέρι 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5, από το μεσημέρι τοπικά 6, ενισχυόμενοι το βράδυ στα δυτικά σε 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αν και γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, από το βράδυ προβλέπονται εκ νέου βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Περισσότερα Άρθρα

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 7 Μαρτίου

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 7 Μαρτίου Τι μας φέρνουν τα άστρα και τα ζώδια; Στις 13/03 θα λάβει χώρα η Νέα Σελήνη του Μαρτίου στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου. Ενα σημαντικό αστρολογικό φαινόμενο που θα ανατρέψει σταθερές και δεδομένα κυρίως στον αισθηματικό τομέα των περισσοτέρων ζωδίων. Θετικές ειδήσεις θα έρθουν και στα επαγγελματικά, αλλά και προτάσεις συνεργασίας-επενδύσεων […]

Έχασε από τον Ναδάλ και αποκλείστηκε από το ATP Finals ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ράφα Ναδάλ και αφού έχασε με 2-1 σετ έμεινε εκτός συνέχειας του ATP Finals που διεξάγεται στο Λονδίνο. Ο Ισπανός που κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4 προκρίθηκε στα ημιτελικά, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής που ισοφάρισε στο δεύτερο σετ με το ίδιο σκορ, έχασε τη συγκέντρωσή του […]