31 °C Argos, GR
8 Αυγούστου 2022

Επιχείρηση πυροσβεστών από Άργος, Τρίπολη και την ΕΜΑΚ για σκύλο που έπεσε σε χαράδρα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου  Γιώργος Ρουμελιώτης ευχαριστεί και συγχαίρει την 6η ΕΜΑΚ Πατρών και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Άργους και Τρίπολης για την διάσωση του σκύλου του που έπεσε σε χαράδρα.
Ο κύριος Ρουμελιώτης αναφέρει:

“Νιώθω την ανάγκη δημόσια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, τα συγχαρητήρια μου, την εκτίμησή μου και την αγάπη μου, σε αυτούς τους ήρωες της καθημερινότητας, που έζησα από κοντά το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και που ανταποκρίνονται κάτω από πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, τους πυροσβέστες μας.

Είχα την ατυχία ο σκύλος μου λίγα χιλιόμετρα πάνω από το σπίτι μου, στην Νεστάνη, σε ένα βουνό που γεννήθηκε και μεγάλωσε, κατά τη διάρκεια της καθημερινής μας βόλτας, τηρουμένων των νέων μέτρων για τη πανδημία, ξαφνικά να πέσει σε μια χαράδρα, τη πιο δύσκολη και απρόσιτη της περιοχής, με ύψος περισσότερο από 50 μέτρα.

Από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία Τρίπολης, ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Άργους που έσπευσε στο σημείο και προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις για περισσότερο από 5 ώρες να προσεγγίσει στο σημείο και να απεγκλωβίσει το σκύλο μου. Λόγω του δύσβατου της περιοχής και του μεγάλου ύψους, κρίθηκε αναγκαίο να κληθεί για ενίσχυση, τμήμα της ΕΜΑΚ Πάτρας την επόμενη μέρα.
Η παρουσία τους όταν τους είδα να φτάνουν με τον εξοπλισμό τους και να ετοιμάζονται, μου έδωσαν δύναμη και σιγουριά ότι αυτά τα παιδιά ακόμη κι αν δεν τα κατάφερναν, σαν πολίτες έχουμε την προστασία που πρέπει να έχουμε από ένα σώμα που λειτουργεί με ακεραιότητα και υπευθυνότητα.
Φτάσαμε στο σημείο καθοδηγούμενοι από το GPS που αποδείχτηκε σωτήριο και παρακολουθούσα με δέος τους πυροσβέστες μας, με γρήγορες και σίγουρες κινήσεις να πετάνε σκοινιά περισσότερο από 50 μέτρα και να κατεβαίνουν στο σημείο που ήτανε ο Γκαίτε. Κάθε βήμα του πυροσβέστη προς το σκύλο μου με γέμιζε φόβο για την ζωή του Παύλου και παράλληλα ελπίδα ότι θα πάρω το σκύλο στην αγκαλιά μου.
Όταν είδα τον πυροσβέστη να τον έχει δέσει πάνω του, να τον κρατάει αγκαλιά και να ανεβαίνει, με το απόλυτο κενό κάτω από τα πόδια του στη χαράδρα, τα συναισθήματά που ένιωσα ήταν υπερηφάνεια, σεβασμός και εκτίμηση σε αυτά τα παιδιά, τους ήρωες, τα παλικάρια.
Ο σκύλος μου σώθηκε, με ένα σοβαρό τραύμα στο πόδι του αλλά ευτυχώς είναι ζωντανός.
Όσα ευχαριστώ, όσα μπράβο, όσα συγχαρητήρια και να πω είναι λίγα.
Έχετε κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη μας, όλοι εσείς, οι Πυροσβέστες μας, που με σθένος, φιλότιμο, επαγγελματισμό και ανθρωπιά παραμένετε προσηλωμένοι στο κοινωνικό καθήκον και στην ιερή αποστολή προς τους Έλληνες πολίτες.
Θερμά ευχαριστώ στους κ.Αθανάσιο Κολυβήρα Αρχιπύραρχο, Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου και Στέλιο Σίνη Πυρονόμο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης για την άμεση κινητοποίηση. Στον Υποδιοικητή Άργους κ. Χριστόπουλο Στέφανο Επιπυραγό και τους κυρίους Καπαρέλο Δημήτριο Πυρονόμο και Χρόνη Κυριάκο Υποπυραγό που για 2 μέρες ήταν δίπλα μου στο σημείο συντονίζοντας την επιχείρηση.
Πολλά ΕΥΓΕ στους κυρίους Λυμπέρη Νικόλαο Υποπυραγό και Επικεφαλή της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, Χριστόπουλο Παύλο Πυρονόμο, Δρακόπουλο Δημήτριο Υπαρχιπυροσβέστη και Καρρά Παναγιώτη Υπαρχιπυροσβέστη, οτι και να πω για τον επαγγελματισμό και την δύναμη ψυχής σας είναι λίγο, παλικάρια!!!!!
Ο Θεός να σας δίνει πάντα υγεία και δύναμη!!!!
Ευχαριστώ θερμά
Ρουμελιώτης Γεώργιος
τ Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου”

Περισσότερα Άρθρα

Η λίστα των παραγωγών στη λαϊκή αγορά του Ναυπλίου που επαναλειτουργεί

Σε συνέχεια της ΚΥΑ 4992/23-1-2021 ( ΦΕΚ 186 τ.Β΄) επαναλειτουργεί η λαϊκή αγορά της κοινότητας Ναυπλίου στην οποία θα δραστηριοποιούνται εφεξής και οι επαγγελματίες πωλητές βιομηχανικών ειδών ( είδη ένδυσης , υπόδησης , νεωτερισμών κλπ) . Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 θα δραστηριοποιηθούν οι κάτωθι πωλητές : [hfe_template id=’397365′] ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ (ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ) 1 […]

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η ΔΕΗ με την ΕΛΙΝΟΙΛ

Με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης η ΔΕΗ Α.Ε. και η ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MοU). Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη πρόκειται να διερευνήσουν τα σημεία του δικτύου πρατηρίων της ΕΛΙΝΟΙΛ πανελλαδικά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στάθμευση και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, δεσμεύονται για την […]