22 °C Argos, GR
22 Μαΐου 2022

ΔΟΚΟΙΠΑ Ναυπλίου: Ενέργειες για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Κωστούρο Δημήτριο και δημοσίευσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία 24ωρα υπάλληλος του Δημοτικού Οργανισμού ΔΟΚΟΙΠΑΝ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο Οργανισμός τόσο κατά την διάρκεια της προηγούμενης καραντίνας, όσο και της τωρινής υπερβαίνει των δυνατοτήτων του με καθημερινό και αδιάκοπο αγώνα για να στηρίξει την τρίτη ηλικία με την παροχή νοσηλευτικής κάλυψης (συνταγογράφηση, εμβολιασμοί κτλ), να διανείμει το συσσίτιο και να εξυπηρετήσει όσους δημότες κριθεί αναγκαίο. Αδιάλειπτα συντονίζει με πρόγραμμα την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών .

[hfe_template id='397365']

Σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ τηρεί ευλαβικά τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα, διενεργώντας συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους Covid-19 από την κινητή μονάδα ΚΟΜΥ σε όλο το προσωπικό του Οργανισμού. Έχει προμηθευθεί rapid test, τα οποία εφόσον κριθεί απαραίτητο πραγματοποιούνται στους υπάλληλους από τις νοσηλεύτριες του Οργανισμού, ως επιπλέον μέτρο πρόληψης. Στα πλαίσια της υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας είναι αναγκαίο να τηρούνται πλήρως οι συστάσεις των ειδικών.

Παρόλα αυτά, όπως και οι λοιμωξιολόγοι αναφέρουν, ο ιός έχει εισβάλλει στα σπίτια μας και τη Δευτέρα έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα που σχετίζεται με τον Οργανισμό.

Έγκαιρα και στοχευμένα , πάντα σε συννενόηση με τον Δήμαρχο κ. Κωστούρο Δημήτριο ,υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ναυπλίου ιχνηλατήθηκαν οι άμεσες επαφές του κρούσματος. Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης πρόεκυψε επιπλέον ένας υπάλληλος θετικός στον κορονοϊό.

Ο Οργανισμός προέβη στις εξής ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η διασπορά και να λήξει η κρίση εν τη γενέσει της :

-Απολύμανση του κτιρίου του ΔΟΚΟΙΠΑΝ.

-Πραγματοποίηση δεύτερου μοριακού τεστ από την μονάδα ΚΟΜΥ σε όλους τους υπάλληλους που αποτελούν στενές επαφές των κρουσμάτων, σήμερα Πέμπτη 10/12.

-Δημιουργία λίστας των δημοτών που εξυπηρετήθηκαν από τους υπαλλήλους του Οργανισμού και η επαφή τους σχετίζεται με το χρονικό διάστημα μετάδοσης που ορίζεται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, για τον δειγματοληπτικό έλεγχο, που ήδη πραγματοποιήθηκε. Από τον ως τώρα διενεργηθέντα έλεγχο τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

-Με απόφαση του Πρόεδρου του Οργανισμού θα διενεργηθεί και τρίτο τεστ σε όλο το προσωπικό του Οργανισμού( ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΟΚΟΙΠΑΝ, ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ) την Τρίτη 15/12 και την Τέταρτη 16/12.

-Η λειτουργία του Οργανισμού με απόφαση Πρόεδρου αναστέλλεται μέχρι την λήψη των αποτελεσμάτων και των τελευταίων μοριακών τεστ.

Στη διάρκεια αυτή το συσσίτιο συνεχίζει να διανέμεται καθημερινώς με άτομα που δεν αποτελούν επαφή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ούτε των επαφών που ιχνηλατούνται.

Ο Οργανισμός ανήκει σε εκείνες τις υπηρεσίες μέριμνας που από την πρώτη γραμμή αγωνίζεται για την παροχή βοήθειας στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς εκεί η έκθεση με την τεράστια απειλή είναι πιο άμεση! Με πλήρη συνείδηση και ενδιαφέρον θα γίνει οτιδήποτε ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης!

Οποιαδήποτε παραφιλολογία εμπλέκει τον Οργανισμό με «ορφανά» κρούσματα είναι ανυπόστατη και άστοχη, διότι κανένα από τα δυο θετικά κρούσματα δεν σχετίζεται με τα κρούσματα άλλων περιοχών του Δήμου μας.

Ευχόμαστε την γρήγορη ανάρρωση των δυο υπαλλήλων μας! Παραμένουμε ενωμένοι και ασφαλείς. Τηρούμε με συνέπεια τα μέτρα, φορώντας μάσκα και κρατώντας αποστάσεις.

Μαζί θα καταφέρουμε να νικήσουμε!

Με σεβασμό

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΚΟΙΠΑΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΠΟΥΝΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Άγιο Αδριανό

O Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει πως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου , από τις 9.30 το πρωί έως και τις 12.30, θα βρίσκεται στο αγροτικό ιατρείο του Αγίου Αδριανού κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους στους κατοίκους της περιοχής. Σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Τ.Κ. Νέου Ροϊνού. [hfe_template id=’397365′] Σε συνέχεια […]

Απαράδεκτα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τη Κυβέρνηση, λέει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου ασχολείται με σθένος για όλα αυτά τα απαράδεκτα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τη Κυβέρνηση για την λειτουργία των καταστημάτων μας και που απασχολούν τον Εμπορικό και Επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας. Σήμερα λοιπόν ο Σύλλογος μας θα συμμετέχει σε έκτακτο διευρυμένο Συμβούλιο μέσω της Ομοσπονδίας μας […]

Follow by Email