fbpx
19 °C Argos, GR
26 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης ανοίγει τις εκκλησίες – «Μόνο το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μάς θωρακίζει»

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης πήρε αυτή την απόφαση να ανοίξει τις εκκλησίες επειδή «ο Δεκέμβρης έχει πολλές γιορτές και οι άνθρωποι πρέπει να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν για να μη βγούμε από αυτή την περίοδο της καραντίνας με ψυχολογικά προβλήματα» είπε ο ίδιος.

«Βέβαια μας ενδιαφέρει η σωματική υγεία αλλά πρέπει να μας ενδιαφέρει και η ψυχική υγεία. Η δυσκολία με το κλείσιμο των ανθρώπων έγκειται περισσότερο στις πόλεις και όχι στα χωριά. Στα χωριά, είναι οι μονοκατοικίες, υπάρχουν οι αυλές, θα βγει κανείς, θα πάει στον κήπο του, θα πάει στο χωράφι του και έτσι θα περάσει η ώρα του. Όταν όμως μια οικογένεια 5-6 ατόμων ζει μέσα σε ένα διαμέρισμα 60-80 τετραγωνικών και υπάρχουν παιδιά, έφηβοι με τον δυναμισμό τους κ.λπ., καταλαβαίνετε πως δημιουργούνται και εσωτερικά προβλήματα. Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να ενδιαφερθούμε και για την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Να μη βγούμε δηλαδή από αυτή την περίοδο της καραντίνας με ψυχολογικά προβλήματα» ανέφερε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, σύμφωνα με το thraki.com.gr.

Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει

«Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια» δηλώνει ο Μητροπολίτης Ξάνθης και συνεχίζει:

«Οι ιεροί ναοί όλη την ημέρα είναι ανοιχτοί. Θα μπορεί ο κάθε χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο, την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν. Οι ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο» ανέφερε.

Θα μπορεί να κοινωνήσει όποιος το επιθυμεί – Στην είσοδο της εκκλησίας το αντίδωρο

Αναφορικά με τις Θείες Λειτουργίες, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης τόνισε:
«Εγώ κάλεσα τους ιερείς για να τους δώσω κάποιες οδηγίες. Είπαμε ότι θα τελειώνει η Θεία Λειτουργία όσο γίνεται πιο νωρίς. Οι ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο. Τους είπα ότι μέχρι τις 09:30-10 παρά-10:00, δεν θα καταλύσουν τη Θεία Κοινωνία. Θα κρατήσουν ώστε όποιος άνθρωπος θέλει να πάει να κοινωνήσει, θα μπορεί να κοινωνήσει. Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, γιατί πρέπει να σας πω ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας, όπως λέγουν οι πατέρες. Άρα, λοιπόν, μπορεί ο Χριστιανός να πάει να κοινωνήσει. Και αυτά που είπαμε (σ.σ. όλα τα παραπάνω) ισχύουν μέχρι τη μεθεπόμενη Δευτέρα. Από εκεί και πέρα βλέπουμε και βέβαια θα δώσουμε οδηγίες και θα ενημερώσουμε.

Προσευχή και προσοχή

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ξάνθης σημείωσε: «Εγώ εκείνο που ήθελα να πω προς τον λαό μας είναι “ΠΡΟΣΕΥΧΗ και ΠΡΟΣΟΧΗ” και βέβαια να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές, όσους εργάζονται στα νοσηλευτήρια που δίδουν μια μάχη, καθημερινή. Να ευχηθώ ο Χριστός με τις πρεσβείες των Τιμωμένων αυτές τις ημέρες Αγίων, να θεραπεύσει τους νοσούντας, να αναπαύσει τους κεκοιμημένους, να φροντίσει να είναι αλώβητοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές και να ευχηθούμε να ζήσουμε και να γιορτάσουμε Χριστούγεννα».

Πηγή: thraki.com.gr

Περισσότερα Άρθρα

5o Καρναβάλι Κιάτο 2019 – Οι εκδηλώσεις σήμερα

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 Λευκή Αποκριά | Ανοικτά καταστήματα με Μοναδικές προσφορές Προγράμματα χορού από τις σχολές χορού | 17:30 | Πεζ. Μιαούλη Παραδοσικό Γαϊτανάκι & Παραδοσιακοί χοροί | 18:00 | Πεζ. Μιαούλη / Κλεισθένους Βραδυνή Παρέλαση στην πόλη | 18:30 | Αφετηρία: Πεζ. Μιαούλη STAVENTO LIVE | Πλατεία Ελευθερίας Share on FacebookTweetFollow usΑποθήκευση

Συστάσεις του Δήμου Ερμιονίδας στους δημότες του

Ο Δήμος Ερμιονίδας με αίσθημα ευθύνης εφαρμόζει τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού. Ο Δήμος έχει προχωρήσει ήδη στην αναστολή λειτουργίας όλων των προγραμμάτων του Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας καθώς και της Κοινωφελούς Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, […]