21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί κλημεντίνης και πορτοκαλιών

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί κλημεντίνης και πορτοκαλιών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών, ιδιαίτερα κλημεντίνης και πορτοκαλιών, τόσο στην Αργολίδα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λόγω μιας πληθώρας επιβαρυντικών παραγόντων όπως η μείωση των παραγγελιών των συσκευαστηρίων προς εξαγωγή, η δυσκολία πρόσβασης στις αγορές ιδίως σε ό,τι αφορά τις κλημεντίνες που έχουν μικρό χρονικό περιθώριο διάθεσης, τα προβλήματα στην καρπόδεση και την ωρίμανση των φρούτων λόγω άκαιρων καιρικών συνθηκών, ο αθέμιτος ανταγωνισμός της Τουρκίας λόγω φτηνής λίρας, καθώς και το εμπάργκο κατά της Ρωσίας.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Τι ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παραγωγών κλημεντίνης και πορτοκαλιών».

Περισσότερα Άρθρα

Ενεργητικές πολιτικές για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος

Τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συνδρομή της προς τον τουριστικό κλάδο ζητεί ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου με επιστολή που απευθύνει στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στην αρμόδια για θέματα τουρισμού αντιπεριφερειάρχη Άννα Καλογεροπούλου, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζό και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο εν λόγω […]

Επιμελητήριο Αργολίδας: Δωρεάν Σεμινάρια στους επαγγελματίες Τουρισμού και Επισιτισμού

Επιμελητήριο Αργολίδας: Δωρεάν Σεμινάρια στους επαγγελματίες Τουρισμού και Επισιτισμού (Reimagine Tourism  – MACT MEDIA GROUP – ΙΕΚ ΑΛΦΑ) Το Επιμελητήριο Αργολίδας  σε συνεργασία με την Mact Media Group και τον Τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των επαγγελματιών στους κλάδους του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης αλλά και σε συνέχεια της πρωτοβουλίας […]