21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Αν. Πελοποννήσου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992. Ο εορτασμός αυτός δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει επίσης να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι το κέρδος από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και μας αφορά όλους.

Το δικαίωμα συμμετοχής στη δημόσια ζωή είναι απαραίτητο για τη μείωση των ανισοτήτων, για τη δημιουργία σταθερών δημοκρατιών και ενεργών πολιτών. Παρόλα αυτά, λίγες χώρες διαθέτουν επαρκείς μηχανισμούς για να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η απομόνωση, η αποσύνδεση, οι διαταραγμένες ρουτίνες και οι μειωμένες υπηρεσίες επηρέασαν σημαντικά τις ζωές και την ψυχική ευημερία των ατόμων με αναπηρίες σε όλο τον κόσμο. Η διάδοση της ευαισθητοποίησης για τις αναπηρίες, καθώς και αυτές οι δυνητικά επιβλαβείς -και όχι πάντα άμεσα εμφανείς- επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, είναι ζωτικής σημασίας καθώς ο κόσμος συνεχίζει να καταπολεμά τον ιό.

Βιώνοντας τους περιορισμούς της πανδημίας, φέτος σας προτρέπουμε να μοιραστείτε τα μηνύματα συμπερίληψης και κοινωνικής ένταξης, «βλέποντας την ικανότητα σε κάθε αναπηρία» ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια αναπηρία χωρίς αποκλεισμούς, προσβάσιμη και βιώσιμη σ’ ένα κόσμο μετά το COVID-19.

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Τώρα θυμήθηκαν τον Γεννηματά

Στη δημοσιογραφική και τηλεοπτική μου καριέρα έχω γίνει και οικονομολόγος και εργατολόγος και σεισμολόγος και πνευμονολόγος και συνταγματολόγος. Πολυπράγμονες σαν αναγεννησιακοί άνθρωποι εμείς οι δημοσιογράφοι, όλα τα σφάζουμε όλα τα μαχαιρώνουμε. Πέραν όμως των αστραπιαίων εξειδικεύσεων, έχουμε και μια άλλη ασύλληπτη ικανότητα. Να κολυμπάμε στα διλήμματα σαν ψάρια στο νερό, διαθέτοντας την φοβερή ικανότητα να […]

Κορονοϊός: Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την χλωροκίνη – Θεραπεία και από το σπίτι

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι πλέον θα μπορούν κάποιοι ασθενείς να λαμβάνουν θεραπεία για τον κορονοϊό από το σπίτι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας θα «ανέβει» ειδική πλατφόρμα για να μπορούν οι ασθενείς να κάνουν αίτηση για να προμηθευτούν τα φάρμακα. «Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε έκτακτη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε τη χορήγηση φαρμάκων […]