18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τζεν Ψάκι: Η Ελληνοαμερικανίδα με καταγωγή από τη Μεσσηνία στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν

Μόνο από γυναίκες θα αποτελείται το επικοινωνιακό επιτελείου του Λευκού Οίκου με πρόεδρο τον Τζον Μπάιντεν. Ο εκλεγμένος πρόεδρος επέλεξε την Κυριακή γυναίκες που διετέλεσαν υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας και σύμβουλοι για να ηγηθούν του επικοινωνιακού επιτελείου.

Η πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα Τζεν Ψάκι θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας Κέιτ Μπέντινγκφιλντ θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Η υψηλόβαθμη σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία Μπάιντεν-Χάρις Σιμόν Σάντερς θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου της εκλεγμένης αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις. Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν όταν ήταν αντιπρόεδρος Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας της επόμενης πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, σύμφωνα με το POLITICO.

«Είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω σήμερα την πρώτη υψηλόβαθμη ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυναίκες. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την εμπειρία σε ζητήματα επικοινωνίας, φέρνοντας διαφορετικές αντιλήψεις στη δουλειά τους, αλλά και μία κοινή δέσμευση για την καλύτερη ανοικοδόμηση της χώρας», δήλωσε ο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Καρίν Ζαν-Πιέρ και Άσλι Ετιέν, οι οποίες είχαν θέσεις υψηλόβαθμων συμβούλων στην προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν θα αναλάβουν αντίστοιχα τις θέσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου και της διευθύντριας επικοινωνίας για την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ η Πίλι Τόμπαρ, η πρώην διευθύντρια για τα ισπανόφωνα ΜΜΕ του ηγέτη της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, θα αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Η Ψάκι ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι αυτή η επικοινωνιακή ομάδα είναι «η πιο διαφορετική ομάδα στην ιστορία και αποτελείται επίσης από έξι μητέρες μικρών παιδιών».

Η Τζένιφερ Ψάκι στις 19 Φεβρουαρίου 2015 επελέγη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ως η νέα Διευθύντρια Επικοινωνίας του. Μέχρι πρότινος ήταν εκπρόσωπος τύπου του State Department των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε επίσης και εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα. Γεννήθηκε στο Κονέκτικατ ενώ η καταγωγή της είναι από τη Μεσσηνία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ellines.com.

Οι γονείς της είναι η Eileen D. Medvey και ο Δημήτρης Ψάκης. Ο πατέρας της ασχολήθηκε με την αγορά των ακινήτων και ήταν ιδιοκτήτης 2 εταιριών πριν συνταξιοδοτηθεί. Η Τζένιφερ φοίτησε στο Κολέγιο William & Mary, από όπου και αποφοίτησε το 2001 και ουσιαστικά την καριέρα της το 2001, δουλεύοντας στις καμπάνιες των Δημοκρατών Tom Harkin and Tom Vilsack.

Στην καμπάνια για το χρίσμα του Προέδρου του Τζον Κέρυ το 2004, η Ψάκι κατείχε την θέση της Επικεφαλής Γραμματέως Τύπου. Από το 2005 έως το 2006 διετέλεσε Διευθύντρια Επικοινωνιών του Εκπρόσωπου των ΗΠΑ Joseph Crowley και Τοπική Γραμματέας Τύπου για την εκστρατεία της Δημοκρατικής Επιτροπής για το Κονγκρέσο.

Το 2008 για την προεδρική καμπάνια του τότε γερουσιαστή Μπάρακ Ομπάμα, κατείχε την θέση της Γραμματέως Τύπου και μετείχε σε όλα τα ταξίδια. Μετά την νίκη του Ομπάμα, η Ψάκι τον ακολούθησε στον Λευκό Οίκο ως αναπληρωτής Γραμματέας Τύπου και τον Δεκέμβριο του 2009 προήχθη σε αναπληρώτρια Διευθύντρια Επικοινωνίας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου του 2011. Άφησε την θέση της στον Λευκό Οίκο για να γίνει πρώτη Αντιπρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος στο γραφείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ουάσινγκτόν της Global Strategy Group.

Το 2012 επέστρεψε στον τομέα της Πολιτικής Επικοινωνίας ως Γραμματέας Τύπου του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα στην καμπάνια επανεκλογής του. Τον Φεβρουάριο του 2013 η Ψάκι ανέλαβε την θέση του εκπρόσωπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι παντρεμένη με τον Gregory Matthew Mecher.

Πηγή: newsbeast.gr

Περισσότερα Άρθρα

Γ. Γαβρήλος: Μπέοι και Αγοραστοί είναι το πρότυπο της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατά τη χθεσινή συζήτηση του Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης που αλλάζει άρδην και με αντιδημοκρατικό τρόπο τη λειτουργία των ΟΤΑ, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Γαβρήλος.https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=lCzrxaCG3nM Για το πραξικόπημα στην σύνθεση της ΑΔΑΕ «Η αυθαίρετη αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ, όλως τυχαίως μια μέρα πριν ανοίξει η συζήτηση στην Αρχή σχετικά με την άρνηση της […]

Απάντηση Λιβανού σε Ανδριανό για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών πυρηνόκαρπων και αχλαδιών από τον παγετό της 25ης Μαρτίου

Απάντηση Λιβανού σε Ανδριανό για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών πυρηνόκαρπων και αχλαδιών από τον παγετό της 25ης Μαρτίου: «Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων είναι σε εξέλιξη – το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η καρποδεσία, θα ορισθεί και το ακριβές μέγεθος της ζημίας». Στην σχετική5388/26-3-2021 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο […]