7 °C Argos, GR
19 Ιανουαρίου 2022

Δ. Καμπουράκης : Κρύβεται η λύσσα, πατριώτη;

Ένα πράγμα να ξέρετε. Όσο θα πλησιάζουμε προς την λύση, όσο πιο κοντά θα έρχεται χρονικά ο ευεργετικός εμβολιασμός και τα ανακουφιστικά φάρμακα για τον κορονοϊό, τόσο οι ψεκασμένοι, οι αρνητές, αλλά και οι πολιτικοί καιροσκόποι της πανδημίας θα λυσσάνε. Όσο κοντύτερα θα μας πλησιάζει το τέλος του φόβου και της ανασφάλειας, τόσο θα αγριεύουν οι φωνές εκείνων που βρήκαν στον κορονοϊό την χρυσή ευκαιρία  να βρουν έναν ρόλο ή να επανέλθουν στην εξουσία.

Δεν βάζω τυχαία τους αρνητές, τους ψεκασμένους και τους Συριζαίους στο ίδιο τσουβάλι. Διότι μπορεί να εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, καταλήγουν όμως να έχουν ακριβώς τους ίδιους σκοπούς. Να πείσουν τους πάντες ότι η χώρα πάει κυριολεκτικά κατά διαόλου, πολύ χειρότερα από κάθε άλλη χώρα του πλανήτη, να φορτώσουν όλα τα (υγειονομικά και οικονομικά ) δεινά του κορονοϊού μόνο στις πλάτες του Μητσοτάκη και μέσα σ’ αυτό το τεχνητό χάος να καβαλήσουν ξανά το άλογο μ’ ένα salto mortale πανομοιότυπο μ’ αυτό του 2012-15.

Έκαστος με τις φιλοδοξίες του βεβαίως-βεβαίως, αλλά αν ήταν σοβαρή αντιπολίτευση με εμπιστοσύνη στον εαυτό της, θα έκρυβε σήμερα την εξόφθαλμη λύσσα της ώστε να κεφαλαιοποιήσει αύριο την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επέδειξε στις κρίσιμες στιγμές. Αντί γι αυτό μοιάζει με μπόμπιρα που μπήκε κρυφά στην αποθήκη του μαγαζιού από την πίσω πόρτα και την ώρα που ακούει τον καταστηματάρχη να έρχεται προσπαθεί να χώσει όσο γίνεται περισσότερες καραμέλες στην τσέπη του πριν την κοπανήσει.

Έτσι και τούτοι. Ξέροντας ότι η ανωμαλία που ζούμε θα είναι σε σχετική αποδρομή από το καινούριο έτος (με τον συνδυασμό εμβολιασμών και φαρμάκων), πασχίζουν τώρα να γεμίσουν την τσέπη τους με όσο γίνεται μεγαλύτερη μουρμούρα και δυσαρέσκεια. Θαρρούν ότι έτσι θα καβατζώσουν στην Συριζαϊκή κάλπη κόσμο που σήμερα δεν έχουν και που για διάφορους (δικαιολογημένους ή και αδικαιολόγητους λόγους) είναι δυσαρεστημένος.

Και δεν αντιλαμβάνονται ότι ενώ φανατίζουν τους ήδη δικούς τους και ένα  κοινωνικό  ένα περιθώριο που έτσι κι αλλιώς δεν ανήκει στον δικομματισμό, διακινδυνεύουν να χάσουν όσο σοβαρό ακροατήριο ήταν ακόμα δικό τους ή τους κοίταζε με μια κάποια συμπάθεια. Διότι με την επίδειξη γενικευμένης λύσσας και επιθετικότητας που κάνουν, χάνουν το δίκιο τους ακόμα κι εκεί που πραγματικά είναι σωστή η κριτική τους. Να το ξέρουν πάντως, όσο λειτουργούν έτσι, τόσο πλησιάζει και κάτι άλλο πέραν των εμβολίων. Πλησιάζει η μέρα που θα πάθουν χειρότερη ζημιά από την τριπλή που έπαθαν το 2019.

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Περισσότερα Άρθρα

Καλαμάτα: Η καλοκαιρινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου

“Συναντήσεις στη γη της ελευθερίας”, είναι ο τίτλος της καλοκαιρινής συναυλίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Κάστρου, προσφέροντας στο κοινό ένα μικρό δείγμα της προσπάθειας και της αφοσίωσης των σπουδαστών του Ωδείου. “Μια δύσκολη χρονιά έφτασε αισίως στο τέλος της και ανέδειξε […]

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα: «Η Επέτειος που το Έθνος μας γιορτάζει σύσσωμο είναι επέτειος εθνικής ελευθερίας των Ελλήνων, εθνικής υπερηφάνειας και θυσίας για την πατρίδα. Γιατί αν νιώθουμε υπερηφάνεια για την πατρίδα μας, η θυσία μας γι’ […]

Follow by Email