16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πώς αλλάζει η ψυχολογία μας όταν στολίζουμε το σπίτι πολύ πριν έρθουν οι γιορτές

Το καλύτερο διάστημα για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι 40 μέρες περίπου πριν από τα Χριστούγεννα, ωστόσο όπως έχει παρατηρηθεί, τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος στολίζει όλο και νωρίτερα το σπίτι του.

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και οι περισσότεροι έχουν ποστάρει στο προφίλ τους το δικό τους χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Μάλιστα όπως λένε οι ειδικοί, υπάρχει λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο και έτσι εξηγείται που ο περισσότερος κόσμος θέλει να στολίσει από αρχές Νοεμβρίου.

Οι ημέρες των Χριστουγέννων φέρνουν τόση χαρά ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, που αρκούν για να «γεμίσουν οι μπαταρίες».

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με έρευνες τις ημέρες των γιορτών ποικίλα ερεθίσματα και καταστάσεις προκαλούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο ευφορία: η διάθεση για προσφορά και αγάπη, αλλά και η διάθεση για ξεκούραση, ή απλά διασκέδαση.

Η αναμονή των Χριστουγέννων δίνει από μόνη της ισχυρά κίνητρα για θετικές σκέψεις και συναισθήματα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να θέλουν να βάλουν θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι τους στολίζοντάς το.

Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και πίεση, οι άνθρωποι επιθυμούν να συσχετιστούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις φέρνουν στην επιφάνεια τα έντονα συναισθήματα της παιδικής τους ηλικίας, σημειώνουν οι ειδικοί.

Περισσότερα Άρθρα

Βάνδαλοι γκρέμισαν πέτρινο εικονοστάσι της Αγίας Μαρίνας στον Ίναχο Αργολίδας

Δεν πίστευαν στα μάτια τους, ο εφημέριος και Πρωτοπρεσβύτερος Θεοδόσης Μπονταίτης και ο επίτροποι της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται στο Τρίστρατο της Τ.Κ. Ινάχου στην Αργολίδα, με αυτό που αντίκρισαν όταν επισκέφθηκαν σήμερα το εκκλησάκι που σε λίγες ημέρες γιορτάζει. Άγνωστοι δράστες είχαν καταστρέψει ολοκληρωτικά το πέτρινο εικονοστάσι της Αγίας Μαρίνας που βρισκόταν […]

Απεγκλωβισμός σκυλιών στο Άργος

Τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το Άργος την Παρασκευή προκάλεσαν μεταξύ άλλων τον εγκλωβισμό σκύλων. Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Άργους – Μυκηνών: «Απεγκλωβισμός σκύλων λόγω των πλημμυρικών συνεπειών της αμέλειας των υπευθύνων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας να καθαρίσει ως όφειλε τα ρέματα. Η Γαρυφαλιά και ο Κώστας με τη βοήθεια μου στο καθήκον. Το μεγαλείο […]